Читај ми!

Stadion "Olimpiko" u znaku Siniše Mihajlovića

Fudbalski klubovi Lacio i Roma, za koje je igrao nedavno preminuli Siniša Mihajlović, postavili su na stadionu "Olimpiko" u Rimu u njegovu čast dresove sa brojevima koje je fudbaler nosio tokom igračkih dana.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu krajem decembra prošle godine. 

Fudbalski klubovi iz Rima, Lacio i Roma, u čast Siniše Mihajlovića postavili su dresove sa brojevima 11 i 4 na stadionu "Olimpiko" na dan njegovog rođenja.

Alesio Skarkili, Mihajlovićev saigrač iz Rome i Sampdorije, rekao je prilikom postavljanja dresova na stadionu da je Siniša bio podjednako vezan za oba kluba.

"Bio je šampion na terenu i van njega, iskren, istinski i direktan saigrač koji je do poslednjeg dana predstavljao veliki primer snage i hrabrosti", istakao je Skarkili. 

Mihajlović je rođen 1969. godine u Vukovaru, a tokom igračke karijere nastupao je za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.

Mihajlović je u italijanskoj Seriji A ostavio je dubok i neizbrisiv trag, ali i u evropskom i italijanskom fudbalu uopšte, budući da je osvojio sva takmičenja na Apeninskom poluostrvu.

Trenersku karijeru započeo je u Bolonji, a sa klupe je predvodio i Sampdoriju, Milan, Fjorentinu, Torino i Kataniju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Sretenje, Dan državnosti Srbije, posthumno odlikovao Sinišu Mihajlovića Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane i postignute rezultate u oblasti sporta.

Orden je primio Sinišin sin Dušan Mihajlović.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво