FIFA uvela novi sistem prodaje karata za SP 2010.

Svetska fudbalska federacija predstavila je danas novi sistem distribucije karata za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Po novom sistemu za 50 odsto će se povećati broj karata koje će navijači zemalja učesnica biti u prilici da kupe. U FIFA tvrde da će se ovakim sistemom distribucije značajno sprečiti preprodaja ulaznica za fudbalske mečeve.

Predsednik potkomiteta FIFA za distribuciju ulaznica Dejvid Vil rekao je da će prodaja karata za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi početi sledećeg februara.

Navijači čije ekipe će učestvovati na Svetskom prvenstvu dobiće priliku da kupe 12 odsto ulaznica od ukupnog kapaciteta stadiona, umesto dosadašnjh osam odsto. To pravilo će važiti samo za prvu fazu takmičenja, pošto će se za nokaut-fazu takmičenja prodavati broj karata koji odgovara broju od osam odsto ukupnog kapaciteta stadiona.

Vil je rekao da je ovakav kriterijum uspostavljen da bi se u svakoj zemlji osigurala distribucija karata kroz navijačke klubove i slične organizacije. U zemljama u kojima ne postoje navijački klubovi, karte će se prodavati preko interneta na specijalno napravljenim navijačkim sajtovima.

"Navijači nas stalno kritikuju da bogatim sponzorima obezbeđujemo ulaznice, ali sada smo uvereni da će najmanje 80 odsto karata za SP u Južnoj Africi biti prodato 'običnim' navijačima. Pokušaćemo da pojednostavimo sistem prodaje karata", rekao je Vil.

Karte za svetski šampionat prodavaće se u pet faza, preko zvaničnog sajta FIFA i pisanim zahtevima. Prva faza počeće 2. februara i trajaće do 31. marta 2009. godine. Očekuje se da će tri miliona karata za Svetsko prvenstvo biti dostupno navijačima, a konačan broj će se tek utvrditi jer renoviranje stadiona i postavljanje sedišta još traje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи