Читај ми!

Argentina - Poslednji Mesijev tango

Ovo prvenstvo je možda i poslednja šansa da jedan od najboljih fudbalera svih vremena osvoji jedini pehar koji mu nedostaje "Boginju". Argentina će se u Kataru boriti za treću titulu šampiona.

Argentina cilja najviše postolje, popularni "Gaučosi" nemaju šta i nemaju koga da čekaju. Lionel Mesi napunio je 35 godina i ovo je možda i poslednji Mundijal za fudbalera kog idalje smatraju za najboljeg igrača planete. Kapiten Argentine žudi za "Boginjom" koliko i Golum za Prstenom u Tolkinovim knjigama jer je to jedino dostignuće koje mu nedostaje u prebogatoj fudbalskoj karijeri. 

Iako je on sam najavio da će mu ovo biti poslednji Mundijal, selektor Argentine Lionel Skaloni tvrdi da će ubediti Mesija da igra i 2026. On ne samo da veruje da će napadač PSŽ-a igrati, već će kako kaže i tada sastaviti tim koji će igrati oko njega.

Optimizam Skalonija je jako visok s obzirom da će četiri godine od danas na vrhuncu karijere biti: Lautaro Martinez, Paulo Dibala, Hoakim Korea, Hulijan Alvarez pa i Đovani "El Čolito" Simeone fudbaler Napolija i sin trenera Dijega.

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte već je stizao do finala, u Brazilu 2014, nakon produžetaka, Mario Gece je u 112. minutu Nemačkoj čertvrti put u istoriji doneo podizanje do "krova sveta" a Lionel Mesi i sunarodnici u suzama su gledali slavlje prvog evropskog šampiona na tlu vrele Južne Amerike.

Na ovom kontinentu se dugo govori da je najbitnija sporedna stvar na svetu ustvari najbitnija bitna stvar jer se uspesi bogato nagrađuju a razočarenja skupo plaćaju i ne praštaju.

Argentina se 18 puta takmičila na Svetskim šampionatima, a prvi put 1930. kada je u finalu izgubila od domaćina Urugvaja sa 4:2.

"La Albiseleste" u svojoj vitrini ima dve titule sa Mundijala, iz Argentine 1978. i Meksika 1986. kada je veliki Dijego Maradona "Božjom rukom" kako je on to voleo da kaže zapečatio sudbinu Englezima.

"Gaučosi" su se odlično pokazali u kvalifikacijama, završili su na drugoj poziciji bez poraza sa 11 pobeda i šest nerešenih. Ispred njih bio je Brazil sa 14 pobeda uz tri remija. Lautaro Martinez i Lionel Mesi postigli su po sedam golova čime dele 4. mesto na listi stelaca u kvalifikacijama.

Selektor Lionel Skaloni ima slatke muke od kako je stao na čelo prvog tima 2018. godine jer pred svako okupljanje selekcije mora tri puta da meri pre nego što preseče kako će mu izgledati konačni spisak jer je broj kvalitetnih fudbalera koji igraju ne samo u Evropi već i u domaćim klubovima jako veliki.

Argentina će se za prolaz među najboljih 16 boriti sa Poljskom i Meksikom, a u grupi je još i Saudijska Arabija.

Sastav Argentine za Svetsko prvenstvo:

Golmani: Emilijano Martinez (Aston Vila), Heronimo Rulji (Viljareal) i Franko Armani (River Plata)

Odbrana: Nauel Molina (Atletiko), Gonzalo Montijel (Sevilja), Huan Fojt (Viljareal), Kristijan Romero (Totenhem), Herman Pecelja (Betis), Nikolas Otamendi (Benfika), Lisandro Martinez (Mančester junajted), Markos Akunja (Sevilja), Nikolas Taljafiko (Lion)

Sredina terena: Rodrigo de Paul (Atletiko), Leandro Paredes (Juventus), Aleksis Mekalister (Brajton), Gvido Rodrigez (Betis), Alehandro Papu Gomez (Sevilja), Enco Fernandez (Benfika), Ezekijel Palasios (Leverkuzen)

Napad: Lionel Mesi (PSŽ), Paulo Dibala (Roma), Lautaro Martinez (Inter), Anhel di Marija (Juventus), Hulijan Alvarez (Mančester siti), Nikolas Gonzalez (Fjorentina), Hoakin Korea (Inter).

Raspored mečeva u grupi C:

22.11 11:00 Argentina - Saudijska Arabija
22.11 17:00 Meksiko - Poljska
26.11 14:00 Poljska - Saudijska Arabija
26.11 20:00 Argentina - Meksiko
30.11 20:00 Poljska - Argentina
30.11 20:00 Saudijska Arabija - Meksiko

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво