Читај ми!

Portugalija ubedljiva portiv Češke, Švajcarci iznenadili Špance

Fudbaleri Portugalije savladali su, kao gosti, Češku gosti sa 4:0 u meču petog kola Grupe 2, A Lige nacija. U okviru iste grupe Švajcarska je, takođe kao gost, pobedila Španiju sa 2:1.

Portugalci su ovom pobedom iskoristili kiks Španaca i preuzeli lidersku poziciju u grupi sa deset bodova. Španija je druga sa osam.

Portugalci su poveli u 33. minutu preko Dalote. Gosti su udvostručili prednost u drugoj minuti nadoknade prvog dela preko Fernandeša. Domaćin je imao priliku da smanji zaostatak, ali Šik nije iskoristio penal četiri minuta kasnije.

Svojim drugim golom Dalot je povisio prednost svoje ekipe u 52. minutu. Konačan rezultat postavio je Žota u 82.

U drugom meču ove grupe Švajcarska je savladala Španiju sa 2:1 i otkinula joj važne bodove u borbi za prvo mesto i plasman u plej-of.

Gosti su poveli u 21. minutu susreta, strelac je bio Akanji. Alba je doneo izjednačenje domaćinu u 55. minutu. Samo tri minuta kasnije Švajcarci postavljaju konačnih 2:1. Embolo je bio strelac.

Uposlednjem kolu Grupe 2 sastaju se Portugalija i Španija i u direktnom duelu odlučiće ko će izboriti plej-of. U drugom meču sastaju se Švajcarska i Češka, ovaj duel odlučiće ko će se naredne sezone takmičiti u B Ligi nacija.

Tabela pred poslednje kolo:
Portugalija 10
Španija 8
Švajcarska 6
Češka 4

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара