Читај ми!

Liga nacija: Hrvatska pobedila Dansku, Francuzi bolji od Austrije

Fudbaleri Hrvatske pobedili su reprezentaciju Danske 2:1 u utakmici Grupe 1 Lige A Lige nacija. Francuska je nadigrala Austriju, Holandija u gostima pobedila Poljsku, a Luksemburg odneo bod iz Istanbula.

Hrvatska je u meču sa Danskom povela početkom drugog dela igre golom Borne Sose. Kristijan Eriksen je u 77. minutu pogodio sa više od 20 metara pod prečku Livakovićevog gola i izjednačio rezultat.

Nisu prošla ni puna dva minuta od izjednačenja, a lepu akciju u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača završio je dobrim udarcem Majer, za konačnih 2:1.

Austrijanci su se dobro držali u prvih 45 minuta protiv Francuza, ali je Kilijan Mbape postigao lep gol u 56. minutu, posle prodora od četrdesetak metara i neodbranjivog šuta.

Nepunih deset minuta kasnije, Olivije Žiru je stavio tačku na utakmicu - loptu je na boku dobio Antoan Grizman, uputio dobar centaršut, a iskusni centarfor Milana zakucao je loptu u mrežu za 2:0.

Hrvatska je sada lider Grupe 1 A Lige nacija sa 10 bodova, Danci imaju devet, Francuska pet, a Austrija četiri boda. U poslednjem kolu 25. septembra Austrija će dočekati Hrvatsku , a Danska Francusku u istom terminu.

Holanđani su kao gosti u Varšavi savladali Poljsku sa 2:0, dok je Belgija kao domaćin u Briselu bila bolja od Velsa sa 2:1. Ove dve selekcije će u poslednjem šestom kolu odlučiiti o pobedinku grupe. 

Večeras su Holanđani nagirali Poljake. Poveli su u 13. minutu nakon sjajne akcije, a gol je nakon asistencija Damfrisa postigao Kodi Gakpo.

Konačan rezultat postavio je u 60. minutu fudbaler Ajaksa Stiven Bergvajn nakon duplog pasa sa Jansenom.

Belgija je do pobede nad Velsom stigla na krilima Kevina de Brujnea. Fudbaler Mančester Sitija je u desetom minutu šutirao sa 18 metara i doveo svoju reprezentaciju u vođstvo, a onda u 38. minutu asistirao Mičiju Batšuaiju za 2:0.

Vels je uspeo da smanji prednost domaćina u 50. minutu golom Kifera Mura.

Holanđani uoči poslednjeg kola imaju 13 bodova, tri više od Belgije, koju su savladali sa 4:1 na gostovanju. To znači da će Belgijancima za prvo mesto biti potrebna ubedljiva pobeda u Amsterdamu. Poljska je trećeplasirani tim sa četiri boda, a na začelju je Vels sa samo jednim osvojenim bodom.

Posle Grčke i Kazahstana, prvo mesto u grupi C divizije Lige nacija osvojila je i Turska, ali su se Turci na svom terenu u Istanbulu jedva spasili poraza od Luksemburga - 3:3. 

Rezultati utakmica Lige nacija odigranih u četvrtak:

Liga A, Grupa 1:

Hrvatska - Danska 2:1

Francuska - Austrija 2:0

Liga A, Grupa 4:

Belgija - Vels 2:1

Poljska - Holandija 0:2

Liga C, Gruppa 1:

Litvanija - Farska Ostrva 1:1

Turska - Luksemburg 3:3

Liga C, Grupa 3:

Kazahstan - Belorusija 2:1

Slovačka - Azerbejdžan 1:2

Liga D, Grupa 1:

Letonija - Moldavija 1:2

Lihtenštajn - Andora 0:2

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво