Читај ми!

Atletiko isključuje navijače zbog vređanja Vinisijusa

Čelnici španskog fudbalskog prvoligaša Atletika saopštili su da će svim navijačima madridskog kluba biti zabranjen ulazak na stadion zbog rasističkih uvreda protivničkih fudbalera, prenose španski mediji.

Fudbaler Reala Vinisijus Žunior našao se prethodnih dana na meti rasističkih napada u Španiji.

Najvatrenija navijačka grupa Atletika "Frente Atletiko" na rasnoj osnovi vređala je Vinisijusa Žuniora uoči i tokom meča dva madridska kluba, koji je odigran pre tri dana.

Čelnici Atletika poručili su da će tim navijačima biti oduzet status sosiosa (članova kluba) i zabranjen ulazak na stadion "Metropolitano".

"Atletiko žali zbog nedopustivih uzvika manje grupe navijača ispred stadiona pre derbija. Rasizam je uvek bio jedna od najvećih pošasti u našem društvu, a nažalost svet fudbala i klubovi nisu oslobođeni njegovog prisustva. Ovi povici u nama stvaraju ogromnu odbojnost i ogorčenje i nećemo dozvoliti da se bilo koja osoba krije iza naših boja da bi iznela rasističke i ksenofobične uvrede. Zbog toga smo ponudili vlastima potpunu saradnju u istrazi događaja van stadiona i tražimo identifikaciju lica koja su u tome učestvovala, kako bismo ih odmah isključili iz članstva", saopšteno je iz Atletika.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво