Читај ми!

Lazar Samardžić: Još nisam odlučio za koju ću reprezentaciju igrati

Fudbaler italijanskog Udineza Lazar Samardžić istakao je da još nije odlučio da li će igrati za seniorsku reprezantaciju Srbije ili Nemačke.

Samardžić je u objavi na Instagramu poručio da je u ovom trenutku potpunosti posvećen igranju za klub, dodajući da je sve ostalo u drugom planu.

"Čuo sam i pročitao mnogo vesti i pratim diskusije o mojoj budućoj reprezentaciji. Moja porodica i ja se osećamo veoma počastvovani i ponosni. Još sam mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima, Čvrsto stojim na zemlji, vredan sam, fokusiran i odlučan", dodaje Samardžić.

"Veoma sam zadovoljan početkom sezone. Kao tim postigli smo odlične rezultate i dobro smo pozicionirani na tabeli. Udineze je ostvario važnu pobedu protiv Intera, a ja sam dao svoj doprinos", napisao je Samardžić.

Naglasio je da mu je želja da bude redovan u prvoj postavi zasad trećeplasiranog tima Serije A.

"Zato je moj apsolutni fokus u ovom trenutku na timovima čiji sam član. Želim da se razvijem u redovnog igrača startne postave. Sve ostalo trenutno nije prioritet", ističe Samardžić.

"Ako nadogradim svoje sposobnosti i ostvarim ciljeve koje sam sebi postavio, onda zaslužujem da budem nominovan za dalje zadatke. Tek tada želim i moram da donesem odluku za koju ću biti spreman", zaključio je Samardžić u svojoj objavi.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je ponedeljak na konferenciji za novinare da očekuje da Samardžić bude na njegovom spisku marta sledeće godine.

"Gledao sam i Lazara Samardžića iz Udinezea, razgovarao sam s njim, mislim da nema dilemu između Srbije i Nemačke i dogovor je da od marta sledeće godine bude na spisku i igra za Srbiju", naveo je Stojković.

Lazar Samardžić prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Nemačke a nedavno je za Gazetu delo sport izjavio da se "više oseća kao Nemac".

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво