Читај ми!

Petrić: Nica spava, ali u svakom trenutku može da se probudi, idemo na pobedu

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić kaže uoči sutrašnjeg meča drugog kola D grupe Lige konferencija protiv Nice u Humskoj (21.00, RTS1) da neće kalkulisati i da crno-beli idu na pobedu protiv francuskog tima.

Partizan i Nica u sutrašnji duel ulaze posle remija u prvom kolu. Crno-beli su odigrali 3:3 na gostovanju Slovačkom, dok je meč između Nice i Kelna završen rezultatom 1:1.

"Bitno je da igramo na našem stadionu i nemamo šta da kalkulišemo. Ako dobijemo ovu utakmicu, bliži smo proleću, pogotovo jer sa Česima igramo poslednji meč", izjavio je Petrić na konferenciji za medije u Humskoj.

Strateg "parnog valjka" rekao je da je ekipa dobro analizirala narednog rivala.

"Gledali smo tri utakmice i poslednju u prvenstvu gde su dobili 1:0. Deluju mi kao da nisu najjača ekipa sa kojom smo igrali do sada, da je Zvezda možda i bolji tim od Nice. Međutim, drugo poluvreme protiv Kelna je pokazalo da Nica ima jak sastav, brze i tehnički potkovane igrače, tako da sam promenio mišljenje. Igramo protiv ekipe koja spava, ali u svakom trenutku mogu da se probude. Dao mi je i savet Vladimir Ivić, koji mi je rekao da igraju u talasima. Nadam se da su se momci odmorili, da su svi zdravi i da će moći da konkurišu za sutrašnji meč", rekao je Petrić.

Nemci i Francuzi su i dalje favoriti grupe, smatra Petrić.

"Keln i Nica su za nijansu veći favoriti od Partizana. Svi igrači koji izađu na teren, oni neće igrati pod ručnom. Možda izvedu malo drugačiji sastav, ali ti igrači su sličnog kvaliteta", rekao je Petrić.

Trener Partizana istakao je da je njegova ekipa stekla samopouzdanje dobrim igrama i rezultatima.

"Igrači su se digli, ne samo u poslednjoj utakmici, već i protiv Zvezde i Kolubare. Bilo je i nekih stvari koje moramo da popravimo u narednom periodu, pričam pre svega o prekidima. Vidi se u autobusu, u svlačionici, na treningu, ramena su podignuta, nisu viši dole, igrači su nasmejani", rekao je Petrić.

Dijabate: Karte su u našim rukama, cilj što bolji rezultat

Krilni napadač Partizana Fuseni Dijabate smatra da su karte meča u rukama njega i njegovih saigrača i da pred svojim navijačima moraju da pokažu karakter do poslednjeg minuta.

"Nica je naviknuta na ovu vrstu mečeva, ali su karte u našim rukama. Na nama je da dobro počnemo meč i pokažemo karakter do poslednjeg minuta i da budemo dobro podržani od naših navijača. Cilj je što bolji rezultat", rekao je Dijabate na konferenciji za medije u Humskoj.

Fudbaler iz Malija poznaje dobro golmana Nice Kaspera Šmajhela sa kojim je igrao u Lesteru.

"Igrao sam sa njim u prošlosti, ali nismo bili bliski ili prijatelji. Poznajemo njegove kvalitete, ali na nama je da napadamo njihov gol. Sa dovoljno karaktera i dovoljno volje, možemo da uspemo", izjavio je Dijabate.

U drugoj utakmici D grupe Lige konferencija Keln će sutra u 21.00 ugostiti Slovačko.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара