Читај ми!

Zvezda čuva biser: Eraković potpisao do 2026. godine

Mladi fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković produžio je ugovor do 2026. godine, saopštili su crveno-beli. Eraković: Presrećan sam, zvezdin grb nosi veliku odgovornost.

Eraković ima samo 21 godinu, a već dve sezone je standardni prvotimac, a debitovao je i za A reprezentaciju Srbije. Mladi defanzivac u crveno-belom dresu osvojio je dve duple krune.

Eraković je za Crvenu zvezdu debitovao u avgustu 2020. godine na utakmici protiv Novog Pazara, a tokom ove sezone je na utakmici protiv Novog Pazara poneo kapitensku traku i postao jedan od najmlađih kapitena u istoriji Crvene zvezde.

Samo nekoliko dana kasnije na meču protiv Ludogoreca je postao i drugi najmlađi predvodnik ekipe u evropskim takmičenjima.

Eraković: Presrećan sam, zvezdin grb nosi veliku odgovornost

"Sigurno da sam presrećan zbog produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Prošla sezona je bila izuzetno dobra za mene, nadam se da će ova naredna biti još bolja, da ćemo kao tim napredovati, ući u Ligu šampiona jer nam je tu i mesto, izboriti duplu krunu i naravno da ću ja prikazivati još bolje igre", istakao je Strahinja Eraković.

Istakao je mladi defanzivac prve utiske posle produžetka saradnje sa Crvenom zvezdom, ali i govorio o ciljevima za naredni period.

"Nije se ništa promenio, sve je isto kao što je i bilo. Uzeo sam duplu krunu sa Zvezdom, debitovao sam za A reprezentaciju, još mi je ostalo da odigram Ligu šampiona i mislim da ću onda ispuniti svaki mogući san iz detinjstva."

Prisetio se popularni Čupa i puta do prvog tima Crvene zvezde.

"Kada bih rekao da nisam sanjao o ovome, slagao bih. Zbog ovoga sam trenirao i pre nekoliko godina otišao u Grafičar, jer sam znao da nije pravi momenat da zaigram za prvi tim. Savetovao bih sve mlade igrače da poslušaju upravu i klub jer im oni sigurno misle samo najbolje. Iz ove perspektive sam siguran da sam pogodio što sam tad otišao u Grafičar, imao sam lepu sezonu, završili smo prvi na tabeli i bez sumnje je izuzetno značajno iskustvo za mene."

Grb Crvene zvezde sa sobom nosi veliku odgovornost, a upravo o tome je govorio i mladi štoper.

"Uvek ima pritiska u Crvenoj zvezdi, ali mislim da se ništa nije promenilo od kad sam došao u prvi tim pre tri godine pa do sada, mislim da je sve isto i to je normalno" zaključio je Eraković.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво