Читај ми!

Bukari leteo protiv Pjunika, "petarda" Zvezde za miran revanš u Jerevanu!

Na krilima fantastičnog Osmana Bukarija fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Pjunik i napravili veliki korak ka plej-ofu za plasman u Ligu šampiona. Bukari je upisao prvi het-trik u karijeri, a Zvezda u uvodnom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje savladala Pjunik rezultatom 5:0 i sledeće sedmice u Jerevan nosi ogromnu prednost.

Crveno-beli su već sada jednom nogom u plej-ofu, nakon izuzetne partije u kojoj je Osman Bukari kupio srca više od 40.000 prisutnih navijača.

Krilni napadač iz Gane je u prvoj evropskoj utakmici potvrdio da će biti ogromno pojačanje za srpskog šampiona, leteo je po terenu i bio neuhvatljiv za čuvare, pa je već u prvih 45 i kusur minuta na svom kontu imao dva gola i jednu asistenciju.

Bukari je u drugom minutu najavio spektakularnu partiju, zatresao je mrežu na asistenciju Aleksandra Kataija, ali je bio u minimalnom ofsajdu.

Međutim, nešto manje od pola sata počeo je šou koji je trajao do pauze za poluvreme. Prvo je fantastičnim trkom prešao više od 50 metara, "otresao" čuvara sa leđa i zaobišao golmana za 1:0.

Pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a sada je Bukari asistirao još jednom igraču koji je tokom leta stigao na stadion "Rajko Mitić" – Kingsu Kangvi.

Miran nastavak utakmice 23-godišnjak je potvrdio u samoj završnici prvog dela igre. Ponovo je sevnula kontra sa centra, oduzeta lopta još jednom je ekspresno stigla do Bukarija koji preciznim udarcem od stativu donosi 3:0.

Očekivano, izabranici Dejana Stankovića umrtvili su ritam u nastavku susreta i opredelili se na čuvanje velike prednosti koju su stekli. Pjunik je zaigrao malo otvorenije, ali je domaćin lepo zatvorio sve prilaze golu Milana Borjana.

Iako se igralo mnogo sporije i crveno-beli nisu previše zapinjali, u 70. minutu Bukari je kompletirao het-trik i najbolju utakmicu u karijeri. Sada je imao i malo sreće jer je posle njegovog ubacivanja golman Pjunika slabo reagovao na prvoj stativi.

Ni tu nije bio kraj jer je rezervista Stefan Mitrović, iz svog prvog kontakta sa loptom, došao do drugog kola u novom klubu i postavio konačnih 5:0.

Sledećih petnaestak minuta bili su formalnost, a to bi mogao da bude i revanš za šest dana u Jerevanu jer Zvezda ima ogromnu prednost.

Jedina mrlja na trijumf jeste crveni karton Milana Rodića, koji je isključen u samom finišu susreta pošto je za 30 sekundi zaradio dve opomene.

Ukoliko uspe da odbrani ovaj rezultat, plasiraće se u plej-of za plasman u Ligu šampiona, gde će igrati verovatno protiv Makabija iz Haife. Izraelski klub je u prvom susretu sa 4:0 deklasirao kiparski Apolon.

Takođe, tim rezultatom bi najbolji srpski tim obezbedio najmanje igranje u grupnoj fazi Lige Evrope, ali je jasno da je primarni cilj svih u Ljutice Bogdana povratak u najjače evropsko takmičenje posle dve godine.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво