Читај ми!

De Laurentis: Više nisam idiot da dovodim Afrikance

Kontroverzni vlasnik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis zašao je u polje rasizma izjavivši da više neće dovoditi afričke fudbalere u klub, kao i da je budala što je to u prošlosti činio.

Afrički fudbaleri svake druge godine izostaju iz timova kako bi nastupili na Afričkom kupu nacija, a ove sezone Napoli je u januaru i februaru tako ostao bez pomoći Kalidua Kulibalija, Viktora Osimena i Andrea Zambo Angize.

"Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", izjavio je De Laurentis, a preneli su brojni italijanski mediji.

Predsednik Napolija nastavio je na istu temu.

"Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom sveta da bi igrali za druge", istakao je De Laurentis.

Na meti biznismena i filmskog producenta našla se i UEFA sa njenim takmičenjima.

"Poput idiota igramo 50 utakmica po sezoni. Pet najjačih zemalja moraju da osnuju svoju ligu. Dosta je bilo lažnih takmičenja kao što su Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija. Moramo da napravimo nadmetanje koje se igra svake nedelje, a čiji su članovi klubovi iz pet najjačih liga", rekao je De Laurentis.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво