Читај ми!

Zvezda protiv Pjunika počinje borbu za LŠ (20.45, RTS1)

Fudbaleri Crvene zvezde domaćini su Pjuniku iz Jermenije u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica na Stadionu “Rajko Mitić“ počinje u 20.45, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti i na našem portalu.

Crveno-beli započinju ovogodišnje kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje sa namerom da u dvomeču sa prvakom Jermenije obezbede treći plasman u grupnu fazu takmičenja u poslednjih šest sezona. 

Za izabranike Dejana Stankovića sjajan početak domaće lige, gde su ostvarili četiri uzastopne ubedljive pobede.

Prethodne sezone Zvezda je došla do osmine finala Lige Evrope gde je eliminisana od Glazgov rendžersa i to je najveći uspeh tima od sezone 2017/2018. kada je i započeta sjajna serija kluba tokom koje su stizali dva puta do grupne faze Lige šampiona i čak tri puta do nokaut faze Lige Evrope.

Na drugoj strani, Pjunik, klub osnovan 1992. godine, u prethodnih 30 godina postojanja osvojio je čak 31 trofej u Jermeniji i najuspešniji je klub u svojoj zemlji. Pjunik ima 15 naslova šampiona Jermenije, osam nacionalnih kupova, kao i devet trofeja u Super kupu. Ipak, prošle sezone osvojili su šampionsku titulu posle punih šest sezona tokom kojih su šampioni bili Alaškert i Ararat.

Ukoliko izbaci Pjunik, Zvezda ide na boljeg iz duela Makabi Haifa i Apolona.

Utakmice plej-of faze kvalifikacija biće odigrane 16. ili 17. avgusta u Izraelu ili Kipru, a revanš će biti zakazan za 23. ili 24. avgust.

Crvena zvezda saznala je i potencijalne rivale u žrebu za Ligu Evrope, ukoliko ispadne od Pjunika, a to će biti poraženi tim iz duela Šerifa ili Viktorija Plzenj.

Utakmica Crvene zvezde i Pjunika na Stadionu "Rajko Mitić" počinje u 20.45, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti i na našem portalu.  

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво