Читај ми!

Nastavlja se rat Barselone i Čelsija na tržištu, nova bitka oko Kundea

Iako je delovalo da je saga oko transfera francuskog defanzivca Žila Kundea iz Sevilje u Čelsi gotova, u trku za talentovanog fudbalera uključila se Barselona. "Blaugrana" bi mogla da preotme još jednog igrača kojeg su želeli "plavci" ovog leta.

Dve definitivno najzanimljivije i najaktivnije ekipe na fudbalskom transfer tržištu ovog leta svakako su Barselona i Čelsi.

Gotovo da nije postojao igrač oko kojeg su obe strane bile zainteresovane, a nova epizoda u toj drami zove se Žil Kunde.

Defanzivac Sevilje i francuski reprezentativac bio je na pragu potpisa sa timom iz Londona, ali je sve vreme čekao da se pojavi ponuda Barselone.

Prema pisanju dobro informisanih Đerarda Morena, kao i Fabrisija Romana, Barselona je postigla dogovor sa Kundeom oko ličnih uslova ugovora, a poslata je i ponuda koja je navodno zadovoljila kriterijume Sevilje.

Kada Sevilja bude i zvanično potvrdila i Barsinu ponudu, sve je na Kundeu i njegovoj odluci gde želi da nastavi karijeru, a prema pisanju brojnih evropskih medija, uprkos slabijoj finansijskoj ponudi, on se odlučio za Barselonu. 

Kunde tako neće biti prvi igrač koji je u ovom prelaznom roku birao između Čelsija i drugog tima i odabrao upravo taj drugi.

Čelsi je pokušao da se umeša u Barselonine poslove sa Levandovskim i Dembeleom, ali nisu uspeli da nagovore Poljaka i Francuza da potpišu za londonski tim.

Potom je navodno sve već bilo gotovo za prelazak Brazilca Rafinje iz Lidsa, ali se on ipak odlučio za Barselonu.

Čelsi se opredelio za Sterlinga, kog su uspeli da dovedu u svoje redove, ali je onda krenula potraga za defanzivcima.

Kako su ostali bez Ridigera i Kristensena bez obeštećenja (Ridiger otišao u Real, Kristensen u Barsu), bilo je jasno da će tim koji sa klupe predvodi Tomas Tuhel krenuti u aktivnu potragu za štoperom i da teško ko može da im parira u tome.

Tako je Čelsi, čim se pročulo da je Matijas de Liht dostupan na tržištu, poslao veoma jaku ponudu Juventusu.

De Liht se ipak opredelio za Bajern, pa se Čelsi morao zadovoljiti Kulibalijem iz Napolija.

Pored pomenutog Kundea, Tuhel je veoma zainteresovan za kapitena PSŽ-a Presnela Kimpembea.

Interesantno će biti videti kako će se Čelsi ponašati u situaciji sa svojim bekovima Alonsom i Azpilikuetom.

Za obojicu je Barselona izrazila veliku želju i postigla usmeni dogovor oko dužine i "težine" ugovora, ali se sada pita Čelsi.

Tomas Tuhel javno je rekao da ga je Barselona u nekoliko navrata ovog leta iznervirala i da će pokušati da zadrži svoje kvalitetne igrače u timu.

Bilo kako bilo, očekuje nas veoma zanimljiv period do kraja letnjeg prelaznog roka.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво