Читај ми!

Piksi se družio sa Čeferinom, a onda i pozdravio odluku Fife

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pozdravio je odluku Svetske fudbalske federacije (FIFA) da prihvati inicijativu, čiji je on jedan od pokretača, i poveća broj igrača za Mundijal u Kataru sa 23 na 26.

Fifa je donela odluku da će na predstojećem Mondijalu selektori na raspolaganju imati veći igrački fond koji će značiti u slučaju povreda ili potrebe za promenama.

"Ideja se rodila na panel sastanku svih selektora u organizaciji Fife u Dohi. Mene, ali smatram i sve ostale selektore, raduje takva odluka. Kao što sam i tada rekao, ponoviću – mislim da je 26 igrača optimalan broj. To apsolutno ne menja ništa, čak sa ljudske strane, a ne samo trenerske, daje jednu dobru satisfakciju, kako meni, tako i svim igračima koji će se naći na spisku. Čestitam Fifi na razumevanju i jednoj veoma pametnoj i logičnoj odluci", izjavio je Stojković.

Selektor "orlova" dan je proveo sa predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandrom Čeferinom, koji boravi u Srbiji kao gost FSS.

Stojković je izjavio da je veliko zadovoljstvo imati u gostima predsednika Čeferina i njegovog saradnika Zorana Lakovića.

"Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i pre svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji mogući način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni", rekao je selektor za sajt Saveza.

Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak Fudbalskog saveza Srbije u svim segmentima, dodao je Piksi.

"To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, lepšim i ponosnijim. Kada dobijete reči pohvale od prvog coveka evropskog fudbala to zaista imponuje i motiviše da budete još bolji", poručio je Stojković.

среда, 29. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије