Читај ми!

Debakl "orlića" protiv Engleske, polufinale i Svetsko prvenstvo sve dalje

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je od Engleske u drugom kolu Evropskog prvenstva u Slovačkoj. "Orlići" su izgubili od Engleza rezultatom 4:0 i sada su im šanse za plasman u polufinale ostale u domenu teorije.

Ekipa koju vodi selektor Aleksandar Jović bila je nemoćna protiv "gordog albiona" i ostala je na trećoj poziciji sa samo jednim bodom iz dve utakmice.

Na drugoj poziciji, nakon trijumfa od 4:2 nad Austrijom, nalazi se Izrael, dok su Englezi prvoplasirani sa šest. "Orlići" imaju tri boda manje i mnogo lošiju gol-razliku od Izraealaca, što znači da im je u poslednjoj rundi potrebno samo čudo za plasman među četiri najbolje selekcije.

To ne znači da naši momci nemaju za šta da igraju – polufinalisti Evropskog prvenstva obezbediće direktan plasman na Svetsko prvenstvo, ali će to učiniti i petoplasirana ekipa na prvenstvu.

U doigravanje za "osvajanje" pete pozicije i odlazak na Mondijal ulaze trećeplasirani timovi iz obe grupe.

Što se utakmice u Banjskoj Bistrici tiče, već u petom minutu stigao je nagoveštaj da ovo neće biti dobro veče za srpski fudbal. Englezi su osvojili loptu na nekih 30 metara, ona se odbila do veziste Aston Vile Karnija Čukvuemekea koji ju je prosledio desno do Skarleta.

Napadač Totenhema je gađao suprotni ugao i uspeo da savlada golmana Radničkog iz Niša Ognjena Lukića.

Englezi su preuzeli inicijativu i kontrolisali dešavanja na terenu, a iako su reprezentativci Srbije uzvratili, nije bilo velikih šansi. U finišu prvog poluvremena momci u belim dresovima duplirali su prednost, ponovo preko Skarleta.

Ovoga puta, centarfor Engleske imao je mnogo sreće posle centaršuta Norton-Kafija i reakcije Lukića.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Jović je na početku drugog dela odmah napravio dve izmene. Na terenu su se našli Nemanja Motika i Nikola Jojić, pa je Srbija zaigrala mnogo ofanzivnije i agresivnije.

Nekoliko puta su momci u crvenim dresovima pretili, obično su to bili udarci sa distance, ali promene rezultata nije bilo sve do 68. minuta. Nažalost, ponovo je lopta završila u mreži Srbije, a Karni Čukvuemeka je krunisao sjajnu partiju.

Presekao je katastrofalno dodavanje Stefana Lekovića i onda rutinski pogodio donji levi ugao.

Ispostavilo se da to nije bio konačan rezultat jer je rezervista Džebison u nadoknadi vremena potvrdio katastrofu našeg tima i pogodio za 4:0.

Srbija grupnu fazu završava utakmicom protiv poslednjeplasirane Austrije, a taj duel na programu je u subotu od 20 časova.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи