Читај ми!

"Orlići" otputovali na Evropsko prvenstvo

Omladinci Srbije, fudbaleri do 19 godina, otputovali su na Evropsko prvenstvo koje se održava u Slovačkoj, a na kojem će igrati u grupi B sa selekcijama Izraela, Engleske i Austrije.

Oni su odradili u sredu poslednji trening u Staroj Pazovi pred odlazak na šampionat Evrope, na kojem će nastupiti osam najboljih reprezentacija starog kontinenta podeljenih u dve grupe sa po četiri tima.

"Ti neki standardi koje su generacije pre njih postavile, prvaci Evrope i prvaci Sveta, pre deset ili sedam godina, daje nam veliki motiv, igračima pre svega da dostignu te neke generacije koje su pre njih podizale pehar", istakao je Aleksandar Jović, selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Srbija će prvi meč na turniru odigrati u nedelju od 17.30 protiv reprezentacije Izraela.

Nakon toga, očekuje ih i derbi drugog kola protiv Engleza, a taj meč igra se 22. juna. U poslednjem trećem kolu, 25. juna, Srbiju očekuje duel sa Austrijom.

"Povezani smo i imamo tu dobru energiju. Od prvog dana od kako smo se sastali ovde dajemo sto odsto jedan za drugog i to je najbitnije", rekao je reprezentativac Petar Ratkov.

Po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u polufinale takmičenja.

"Naš cilj je da u svaku utakmicu pre svega uđemo kao ekipa. Ono što im se uvek priča je da ne postoji - ja, da smo uvek mi ispred ja", napomenuo je selektor Aleksandar Jović

Srbija je briljirala na kvalifikacionom turniru u Holandiji pre dve sedmice, gde je naš tim izborio prvo mesto ispred domaćina, neugodnih Ukrajinaca i Norvežana.

"Od kada je došao selektor, fenomenalna je atmosfera. On pokušava da nas animira i na treninzioma i u svlačionici, primetno je da smo se jako dobro spojili i da smo kliknuli kao tim", objasnio je Nikola Stanković.

Koliko je teško doći na sam šampionat, najbolje pokazuje i podatak da učešće na šampionat Evrope nisu izborile selekcije Španije, Nimečke i Portugalije.

"Ova ekipa je stvarno talentovana. Ima mnogo talentovanih igrača pred kojima je svetla budućnost. Ne želimo da im namećemo nikakav pritisak i opterećenje da nešto moraju jer to može da bude opterećenje za njih. Na nama je da im ne namećemo nikakav pritisak i moranje, da samo igraju fudbal, jer kada igraju fudbal, oni su pokazali da i rezultat dolazi", rekao je Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS-a.

Srbija je propuistila poslednjih pet Evropski šampionata u ovom uzrastu, a ovaj urnir je izuzetno značaja i zbog činjenice da će pet najbolje plasiranih timova izboriti plasman na naredno Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina u Indoneziji 2023.

Sve mečeve našeg tima na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj prenosićemo direktno programima RTS-a.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво