Читај ми!

Španija rutinski nadigrala Češku, Švajcarci savladali Portugal rekordnim golom

Fudbaleri Španije savladli su selekciju Švedske sa 2:0, a Švajcarci su bili bolji od Portugala sa 1:0 u utakmicama četvrtog kola grupe 2 Lige A u Ligi nacija. Posle iznenađujućeg poraza Portugalije u Ženevi posle nesvakidašnjeg pogotka domaćina, zahvaljujući rutinskoj pobedi na svom terenu Španci su peuzeli vodeću poziciju na tabeli grupe.

Švajcarci su priredili svojevrsno iznenađenje nadigravši tim Portugala na svom terenu sa 1:0, a dotatna senzacija večeri je i to što su uspeli da postave i novi vremenski rekord u postizanju pogotka.

Naime, Haris Seferović napadač Švajcaraca je postigao najbrži gol u istoriji takmičenja već u prvom napadu u 57. sekundi utakmice!

Domaćini su potom uspeli d očuvaju prednost do kraja meča protiv znatno izmenjenog sastava Portugalaca koji su ostali bez vodeće pozicije u grupi.

U drugom meču Španci nisu dozvolili iznenađenje u duelu sa timom Češke i rutinski sa 2:0 došli do prvog mesta na tabeli sa bodom prednosti nad Portugalcima.

Već u 22. minutu su poveli pošto Marko Asensio u kaznenom prostotu Čeha pronšao Karlosa Solera koji je zatresao mrežu za 1:0 sa koliko se otišlo na poluvreme.

U nastavku su domaćini prepuštali inicijativu gostim i napadali iz kontranapada a u 72. minutu dolaze do komačnih 2:0 pogotkom Pabla Sarabija koji se upisao u listu strelaca samo tri minuta pošto je ušao na teren umesto Asensija.

Sada Španija ima osam bodova, jedan više od Portugalije. Češka je na četiri, a Švajcarska sada na tri boda. Furija 24. septembra dočekuje Švajcarsku, dok Portugalija istog dana gostuje Češkoj.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво