Читај ми!

Orlovi propustili pobedu nad Slovenijom, ipak zadržali drugu poziciju

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa selekcijom Slovenije 2:2 u utakmici četvrtog kola grupe 4 Lige B u Ligi nacija. Domaćini su uspeli da dođu do podele bodova posle ubedljivog vođstva Orlova od 2:0 u prvom poluvremenu, pošto su uspeli da preuzmu inicijativu i postignu dva pogotka na startu drugog poluvremena.

Reprezentacija Srbije je odlično ušla u meč na gostovanju i već na startu preuzela inicijativu, a posle par neiskorišćenih šansi, već u osmom minutu dolazi do prednosti od 1:0.

Na odlično dodavanje Filipa Mladenovića u kazneni prostor Slovenaca odlično reaguje Andrija Živković i uspeva da plasira loptu u mrežu suparnika za vođstvo. Slavlje je donekle pokvarila neizvesna situacija da li se strelac povredio prilikom pogotka ali je posle par minuta pauze konstatovano da se radilo samo o lakšoj povredi.

U nastavku srpski fudbaleri imaju veću inicijativu i posed lopte ali ne uspevaju da realizuju nekoliko izglednih šansi, dok su na drugoj strani Slovenci samo par puta uspevali da dođu do kaznenog prostora Orlova.

U 35. minutu upornost Orlova se isplatila i dolaze do ubedljivog vođstva od 2:0, jer posle sjajnog centaršuta Dušana Tadića sa leve strane, Aleksamdar Mitrović glavom smešta loptu u desni ugao mreže Slovenaca.

Inicijativa izabranika Dragana Stojkovića Piksija se nastavlja sve do kraja poluvremena kada se odlazi na pauzu bez nove promene rezultata.

Drugo poluvreme počinje neobičnim obrtom reprezentacije Slovenije koja već u prvom napadu uspeva da preko Adama Gnezda Cerina smanji na 2:1, a potom već u 52. minutu dođe i do izjednačenja pogotkom Benjamina Seska za 2:2.

Orlovi nastavljaju pritisak i ponovo imaju veći posed lopte ali ne uspevaju da ugroze gol domaćina, pa se meč završava podelom bodova.

Posle ovog meča Orlovi su zadržali drugu poziciju u grupi sa 7 bodova iza prvoplasirane Norveške koja ima 10 bodova i zadržali su šanse za borbu za prvu poziciju.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво