Читај ми!

Minimalac "orlova" u Stokholmu, druga pobeda Srbije u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u Ligi B ovogodišnje Lige nacija, pošto je u utakmici grupe 4 savladala Švedsku u Stokholmu. Srbija je savladala Šveđane minimalnim rezultatom (1:0) i uključila se u borbu za prvo mesto u grupi.

"Orlovi" sada imaju šest bodova nakon tri runde, jedan manje od prvoplasirane Norveške, koja je odigrala nerešeno bez golova (0:0) sa Slovenijom. Švedska je treća sa tri boda, Slovenci imaju samo jedan.

Selektor Dragan Stojković Piksi napravio je nekoliko izmena u startnoj postavi, pa su utakmicu u Stokholmu počeli Marko Dmitrović, Miloš Veljković, Andrija Terzić, Filip Đuričić, Luka Jović...

Ponovo je svaka akcija išla preko kapitena Dušana Tadića, ali su prvi ozbiljno pripretili Šveđani u 19. minutu. Posle dobre akcije iz auta i povratne sa desne strane, Viktor Klaeson je imao sjajnu priliku, ali je loše zahvatio loptu.

Posle toga "orlovi" su preuzeli inicijativu i krenuli da pletu mrežu oko kaznenog prostora Šveđana.

U 31. minutu malo je nedostajalo da Filip Đuričić završi kontru nakon jednog bloka, ali nije imao snage, da bi Jović dva minuta kasnije imao odličnu šansu.

Tadić ga je proigrao u kaznenom prostoru, njemu je lopta ostala na levoj nozi, pre nego što je odbrana švedske reprezentacije stigla da reaguje.

Najbliži pogotku naši momci bili su u završnici prvog dela igre, kada je kapiten Ajaksa odlično centrirao iz "skraćenog kornera". Centimetri su nedostajali Nikoli Milenkoviću da loptu sprovede u mrežu i ona je završila tik pored leve stative.

Imali su Piksijevi izabranici i sreće jer je u nadoknadi vremena Klaeson ponovo propustio stopostotonu priliku za vođstvo Švedske, što je u sledećem napadu kaznio Jović.

Izborili su srpski reprezentativci korner koji je Tadić izveo na drugu stativu. Najviši u skoku bio je Strahinja Pavlović koji je loptu spustio do napadača Reala, a ovaj je sa peterca sproveo u mrežu i "orlovi" su na odmor otišli sa prednošću.

Kako su završili prvo, tako su igrači Srbije počeli drugo poluvreme – pritiskom na zadnju odbranu rivala. Terzić i Đuričić su bili najbliži da ozbiljnije ugroze Olsena, ali golova nije bilo.

Gosti su kontrolisali ritam susreta i imali veći posed lopte, što je značilo da Švedska ima ograničene mogućnosti za organizaciju napada.

Momci u žutim dresovima prvi put su pripretili tek na isteku sata igre i to iz slobodnog udarca kojem je prethodnio faul i žuti karton Pavlovića. Svonberg je probao dva puta, ali su oba bila neprecizna.

Potom je usledio period bolje igre Šveđana, srećom, bez prevelikih problema za našu odbranu, a onda je Jović loše šutirao nakon lepog prodora rezerviste Filipa Kostića.

Duel u Stokholmu je ušao u nešto mirniju fazu, mreže su do kraja mirovale i Srbija je sačuvala vođstvo i ostvarila važan trijumf.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво