Читај ми!

Omladinci Srbije izborili plasman na Evropsko prvenstvo, presudili žuti kartoni

Fudbalska selekcija Srbije do 19 godina plasirala se na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj, pošto je u poslednjem meču elitne runde kvalifikacija savladala Norvešku sa 3:2. Orlići završili sa istim brojem bodova, identičnom gol-razlikom i međusobnim skorom sa Ukrajinom - presudio manji broj žutih kartona.

Posle loših rezultata mlade selekcije Srbije, ekipa selektora Aleksandra Jovića je obradovala naciju - odlično je odigrala elitnu rundu kvalifikacija i osvojila prvo mesto u Grupi 6, ispred Ukrajine, Norveške i Holandije.

Orlići su prvo savladali Holandiju 2:1, potom remizirali sa Ukrajinom 1:1, da bi u poslednjem kolu savladali Norvešku 3:2.

Srbija je na poluvremenu imala dva gola prednosti, zahvaljujući pogocima Lazića i Motike, da bi Ratkov u 47. minutu povisio na 3:0.

Usledio je pad u igri srpskog tima, što su iskoristili Eng i Karlsbak i golovima u 75. i 82. minutu ublažili poraz svoje ekipe.

Orlići su završili na prvom mestu u grupi sa 7 osvojenih bodova i identičnom gol-razlikom kao i Ukrajina (6:4).

Pošto je i u međusobnom skorom bilo nerešeno, pobednika grupe odlučio je manji broj žutih kartona u tri utakmice - Srbija je zaradila 10, Ukrajinci 13.

Srbija će na Evropskom prvenstvu do 19 godina u Slovačkoj igrati u Grupi B, zajedno sa selekcijama Engleske, Izraela i Austrije.

U Grpi A igraće domaćin Slovačka, Rumunija, Italija i Francuska.

Evropsko prvenstvo na programu je od 18. juna do 1. jula, a prvih pet ekipa obezbediće plasman na Svetsko prvenstvo igrača do 20 godina, koje se naredne godine održava u Indoneziji. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво