Читај ми!

Prenos finala Kupa Srbije na RTS 1 od 18 časova

Fudbaleri večitih rivala Crvene zvezde i Partizana boriće se u finalu Kupa Srbije, našem najmasovnijem klupskom takmičenju. Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18 časova. Direktan prenos utakmice biće na Prvom programu RTS-a, kao i na Prvom programu Radio Beograda.

Na kraju sezone u novom večitom derbiju Crvena zvezda će pokušati da odbrani duplu krunu, a Partizan želi da prekine lošu seriju u međusobnim duelima i dođe do pehara.

I prošle godine finale je igrano na stadionu "Rajko Mitić", a slavili su domaćini posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U poslednjih pet godina Zvezda i Partizan odigrali su tri međusobna finala Kupa, dva puta su domaćini bili crveno-beli, a jednom crno-beli. Samo jednom je pobedio gostujući Partizan i to 2019. godine.

U bogatoj istoriji večitih rivala crveno-beli su do sada 25 puta osvajali pehar u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, dok su crno-beli 16 puta podizali pehar.

Od kad se ovo takmičenje igra pod nazivom Kup Srbije (2006), Partizan ima sedam titula (uz još tri finala), a Crvena zvezda četiri (plus dva finala). Dve titule ima Vojvodina, a po jednu Jagodina i Čukarički.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво