Читај ми!

Crvena zvezda i Partizan u finalu Kupa Srbije

U reprizi prošlogodišnjeg finala, nakon dosta dominantnih partija u polufinalu (istina, dominacija jednog je imala kudikamo drugačiji efekat na konačnu rezultatsku razliku), Crvena zvezda i Partizan igraće još jednom u finalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Finale Kupa Srbije na programu je 26. maja.

Osim trofeja, ali i svega onoga što u sportskom, pa i kulturološkom smislu donose dueli dva najveća srpska kluba, tu je i pitanje evropskih takmičenja naredne sezone. Plasman u finale Kupa donosi – uz adekvatan ishod finala Lige Evrope, što je pobeda Rendžersa – direktan plasman u plej-of Lige Evrope, odnosno automatsku kvalifikaciju za Ligu konferencija.

Iako je pitanje osvajača titule i dalje nerazjašnjeno i, sva je prilika, tako će ostati do samog kraja šampionata, svakako deluje da je Crvena zvezda bliža odbrani titule.

Shodno tome, takođe, a imajući u vidu da su crno-beli tokom većeg dela sezone bili lideri, kao i da su dva kola pre kraja osvojili 92 boda (Zvezda ima dva boda više), njihova motivacija da se domognu novog trofeja u Kupu može biti samo veća.

Ako se o gradaciji motivacije kod igrača Zvezde i Partizana uopšte može govoriti...

Od osamostaljenja, Partizan je najuspešniji klub u Kupu Srbije sa sedam trofeja. Crvena zvezda je osvojila četiri.

Prvi put u finalu Kupa ova dva tima su igrala 1948. godine, kada je Zvezda pobedila sa 3:0. Još tri puta je igrano ovo finale u Jugoslaviji, a uspešniji je bio Partizan, koji je stigao u tim mečevima i do nekih velikih pobeda.

U finalu Kupa odigranom prošle godine uspešnija je bila Crvena zvezda.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи