Читај ми!

Roma i Fejenord će se boriti za prvu Ligu konferencije

Italijanska Roma i holandski Fejenord igraće finalni meč u Ligi konferencija, a pobednik duela ući će u istoriju kao prvi osvajač ovog takmičenja. "Vučica" u Rimu minimalnim rezultatom savladala Lester, Fejenord zadržao gol prednosti iz prvog meča protiv Olimpika (0:0).

Pobedom nad Lesterom na stadionu "Olimpiko", Roma se plasirala u finale Lige konferencije i boriće se za prvi međunarodni trofej još od Kupa sajamskih gradova 1961. godine.

Jedini gol na meču protiv "lisica" postigao je Tami Abraham već u 11. minutu utakmice, što je "vučici" bilo dovoljno posle remija na Ostrvu 1:1.

Žoze Morinjo ima dve osvojene Lige šampiona (Porto i Inter), sa Mančester junajtedom je uzeo Ligu Evrope 2017. godine, a sada će imati priliku da kompletira trofeje iz sva tri evropska takmičenja.

Ipak, posao italijanskoj ekipi neće biti nimalo lak, pošto će na drugoj strani imati izuzetno nezgodnu ekipu Fejenorda.

Holanđani su na "Velodromu" igrali 0:0 sa Olimpikom i tako zadržali prednost iz prvog meča u Roterdamu 3:2.

Fejenord će se boriti za četvrtu evrotitulu, pošto je 1970. godine osvojio Evropski kup, dok u svojim vitrinama klub ima i dva trofeja u Kupu Uefa 1974. i 2002. godine.

Ekipa Arnea Slota u osini finala takmičenja eliminisala je ekipu Partizana.

Finale Lige konferencije na programu je 25. maja na "Kombetare" areni u Tirani, a pobednik stiče pravo da se naredne sezone takmiči u grupnoj fazi Lige Evrope.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво