Читај ми!

Oproštaj od Ivice Osima, dirljiva poruka Boše Tanjevića

Društvene mreže preplavljene su poslednjim pozdravima preminulom jugoslovenskom fudbaleru i treneru Ivici Osimu, koji je ostavio dubok trag na prostorima bivše Jugoslavije, ali i Austrije i Japana.

Prijatelji, navijači i poštovaoci lika i dela Ivice Osima opraštaju se od jednog od najvećih jugoslovenskih trenera putem društvenih mreža.

"Moj dragi drug, čitavog života, moj komšija, njegova deca, njegova Asima, svi mi... U najtežoj boli... Otišao nam je Najveći i najbolji Sarajlija... Na slici, nakon što smo Ivica Šarić i ja otpevali Konjuh planinom, njemu u čast", napisao je na Tviteru čuveni košarkaški trener Bogdan Tanjević. 

Fudbalski klub Partizan, čiji je Osim trener bio u sezoni 1991/92, uputio je saučešće porodici i prijateljima.

"U ranim prepodnevnim časovima, iznenada nas je napustio legendarni jugoslovenski igrač i trener i nekadašnji trener crno-belih, Ivica Osim. FK Partizan izražava iskreno saučešće prijateljima i porodici", stoji u tvitu crno-belih. 

Od Osima se oprostio i njegov nekadašnji klub Šturm iz Graca, ali i nekadašnji reprezentativci Japana, koje je Osim predvodio 2006. i 2007. godine.

Selektor reperezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, rekao je da je Ivica Osim ostavio dubok trag u njegovoj karijeri.

"Prilično me je pogodila vest o njegovom odlasku. Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostaće u posebnom sećanju. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intuiciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen", izjavio je Stojković. 

Ivica Osim preminuo je danas u Gracu u 81. godini.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво