Jokanović: I danas bih uradio sve isto

Dan posle osvojenog boda u 135. "večitom derbiju", trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da bi na isti način postavio taktiku i odabrao tim, bez obzira što "crno-beli" ni osmu godinu za redom nisu uspeli da pobede Crvenu zvezdu na svom stadionu.

"Opet bih uradio isto. Utakmicu možete da posmatrate iz dva ugla, pozitivnog i negativnog. Mogao bih da kažem da smo u prvom poluvremenu igrali loše, ali i da je Zvezda odigrala veoma dobro. Ipak, činjenica je da smo im u prvom poluvremenu dali mnogo prostora", rekao je Jokanović novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Šef stručnog štaba Partizana ocenio je da ishod utakmice neće presudno uticati na trku za šampionsku titulu.

"Tek u finišu prvenstva se osvajaju bodovi koji donose šampionsku titulu. Pred nama je 'krvav' posao, međutim, ne sumnjam u konačan uspeh, ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu večitog derbija", zaključio je Jokanović.

Za razliku od njega, prvotimci Partizana Miloš Bogunović i Almani Moreira još žale zbog nepriznatog gola u 84. minutu.

"Sve je jasno posle odgledanog snimka. Nisam brojao, ali mislim da mi je ovo peti poništeni gol od dolaska u Partizan. Sudija je mogao da ga prizna, pa da posle toga raspravljamo da li je bio pogodak", kazao je Bogunović.

Portugalac Moreira, zahvaljući čijem golu u 95. minutu je Partizan stigao do boda, rekao je da je priznavanje Bogunovićevog gola moglo u potpunosti da promeni ishod utakmice.

"Na terenu je zaista teško bilo videti da li je zaista bio gol. Da je priznat, vrlo lako je konačan rezultat utakmice mogao da bude drugačiji", naveo je on.

Moreira je dodao da je iznenađen činjenicom da su se igrači Zvezde posle utakmice žalili što je glavni sudija produžio meč za šest minuta.

"Stvarno su se žalili? Pa, koliko je bilo prekida, trebalo je da se igra dodatnih 11 ili 12 minuta", zaključio je on.

U spornoj situaciji iz 84. minuta Bogunović je šutirao sa nekoliko metara, lopta je prošla golmana Sašu Stamenkovića i od stative se odbila, kako je pokazao televizijski snimak u gol, ali je Nenad Tomović izbio loptu, a sudija pokazao da se igra nastavi.

Partizan je posle duela sa Crvenom zvezdom povećao prednost na tabeli na četiri boda u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu, koja je juče izgubila na gostovanju kruševačkom Napretku. U odnosu na "večitog" rivala, "crno-beli" su zadržali sedam bodova prednosti.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво