Читај ми!

Prekinuta utakmica Betisa i Sevilje i Kupu kralja zbog incidenta navijača

Gradski derbi Betisa i Sevilje u osmini finala Kupa kralja prekinut je u 39. minutu kad je posle gola domaćina za 1:1 igrač gostiju Đoan Đordan pogođen šipkom bačenom iz grupe domaćih navijača. Posle lekarske intervencije i pregleda Đordan se oseća dobro ali je pod lekarskim nadzorom naredna 24 sata zbog mogućeg potresa mozga.

Oba kluba su izdala saopštenja povodom incidenta, a utakmica će biti nastavljena danas u 16.00 časova.

Sevilja je dala podršku svom povređenom igraču navodeći rezultate lekarskih pregled i osudivši incident na meču istakla da je on prouzrokovan ponašanjem neodgovornog pojedinca a ne svih navijača domaćina.

"Sevilja svu svoju ljubav želi da prenese na Đoana Đordana, koji je na sreću, a to je bez sumnje jedino važno, kod kuće, nakon što ga je tokom derbija pogodio predmet bačen sa tribine sa domaćim navijačima. Đoan je na stadonu Benito Viljamarin bio vidno uzdrman te je transportovan u bolnicu, gde je pregledan i podvrgnut nizu testova koje protokol utvrđuje zbog potresa mozga. Konačna dijagnoza je povreda glave i igrač će biti pod kućnim nadzorom sve dok ne prođe minimalni period od 24 sata bez ikakvih alarmnih simptoma. Sevilja osuđuje nasilni čin koji je danas pretrpeo Đoan Đordan, neprihvatljiv čin u svetu sporta koji je počinio pojedinac koji, naravno, ne predstavlja navijače Betisa ili način života fudbala u našem gradu. Isto tako, klub zahteva najveće poštovanje prema liku Đoana Đordana, poštenog profesionalca i čoveka za primer koji je pretrpeo neslavan napad", navedeno je u saopštenju crveno-belih.

Osudama se pridružio i tim domaćina Betisa.

"Real Betis najoštrije osuđuje bacanje predmeta na teren tokom utakmice Kupa kralja. Klub je odmah stupio u saradnju sa policijom sa ciljem da što pre bude identifikovan počinilac incidenta, koji će potom biti rigorozno kažnjen shodno zakonu. Namera Betisa je u svakom trenutku bila da nastavi meč i nadamo se da ćemo ga završiti što je pre moguće", istakli su iz redova domaćina.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво