Hidink protiv Ranijerija

Novi, privremeni trener Čelsija Gus Hidink imaće u sredu protiv Juventusa u prvom meču osmine finala Lige šampiona težak zadatak, pošto će na drugoj strani biti Klaudio Ranijeri, bivši miljenik publike sa Stamford bridža.

Ranijerija je klupi Čelsija proveo četiri godine i postao ljubimac navijača, iako nije osvojio nijedan trofej.

"Obožavam tog čoveka. Da nije bilo Klaudija, možda je ne bih ni igrao za Čelsi", rekao je fudbaler "plavaca" Frenk Lampard o svom bivšem treneru.

Ranijeri je 2001. doveo Lamparda u Čelsi, a italijanski stručnjak je takođe je zaslužan za to što je Džon Teri svojevremeno dobio kapitensku traku u klubu.

"On me je doveo u klub, pomogao mi da popravim svoju igru i pokazao mi drugu stranu fudbala. Mogu samo da mu se zahvalim na svemu što je uradio za mene", kazao je Lampard.

Lampard je podsetio da je 2004, upravo sa Ranijerijem, ekipa Čelsija prvi put u klupskoj istoriji stigla do polufinala Lige šampiona.

"Odveo nas je u polufinale i veoma je zaslužan i za rezultate u sezonama nakon toga. Niko ne može da kaže nijednu ružnu reč protiv Ranijerija", objasnio je on.

Čelsi je u poslednjoj prvenstvenoj utakmici savladao Aston Vilu sa 1:0, dok je Juventus bio bolji od Palerma sa 2:0.

Čelsi trenutno zauzima treće mesto u Premijer ligi sa deset bodova manje od vodećeg Mančester junajteda. Ekipa Juventusa u Seriji A nalazi se na drugoj pozicija, sa devet bodova manje od prvoplasiranog Intera.

Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Čelsija i Juventusa igra se u sredu u Londonu od 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи