Читај ми!

Farsa u italijanskom fudbalu – Inter za "zelenim stolom" dobio bodove koji će mu biti oduzeti

Fudbaleri Intera dobili su tri boda u meču 20. kola Serije A za "zelenim stolom" pošto se na utakmici u Bolonji nisu pojavili domaći igrači. Lokalne vlasti oterale fudbalere Bolonje u karantin, Serija A nije odložila utakmicu, ali meč će gotovo sigurno biti zakazan za drugi termin. Slična situacija viđena je i na nekim drugim mečevima 20. kola.

Pandemija koronavirusa ponovo pravi velike probleme sportskom svetu, a u Italiji je situacija specifična jer postoji raskorak između propisa lokalnih vlasti i onih kojih se pridržava Serija A.

Inter je danas trebalo da igra meč 20. kola italijanskog šampionata protiv Bolonje, a odranije je bilo poznato da su fudbaleri ekipe Siniše Mihajlovića u karantinu zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusom.

Ipak, neroazuri su morali da prođu sve pripreme kao da će se meč igrati, na stadionu je čak izvršena inspekcija terena, iako je bilo jasno da fudbaleri Bolonje nisu došli na utakmicu i da se ona neće odigrati.

Prema propisima Serije A, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Inter, a onda će Bolonja uložiti prigovor, koji će gotovo sigurno biti usvojen, pa će se naći novi termin za odigravanje ovog meča.

Cela procedura je veoma formalna, a za njom ne postoji bilo kakva potreba, smatra i direktor Intera Đuzepe Marota.

"Situacija je haotična. Utakmice odlažu lokalne zdravstvene vlasti, koje donose odluke nezavisno od Serije A. Bolonja je želela da se meč igra, ali su morali u karantin. Ove situacije će se ponovo dešavati. Mora da postoji neki dogovor između ministarstva zdravlja i naše organizacije", rekao je Marota.

Prošle sezone slična situacija je viđena na utakmici između Juventusa i Napolija, kada gosti nisu mogli u Torino zbog propisa lokalnih vlasti. Meč je registrovan 3:0 za "staru damu", ali je kasnije usvojen prigovor Napolitanaca.

Danas je slična situacija viđena na mečevima Atalanta – Torino, Fjorentina – Udineze i Salernitana – Venecija, gde su lokalne vlasti zabranile gostujućim timovima da krenu na put.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво