Читај ми!

Četiri gola, mnogo prilika i remi Čelsija i Liverpula

Koliko je neobičan duel Čelsija i Liverpula bio pokazuje činjenica da je ovo tek drugi duel u istoriji Premijer lige u kojem dva tima među četiri najbolje plasirane ekipe postignu po dva gola u prvom delu (u prethodnom takvom meču, takođe "klasiku" engleskog šampionata, Arsenal je 1997. godine savladao Mančester Junajted).

Sa koliko intenziteta je igran ovaj meč pokazuje i činjenica da je Sadio Mane dobio žuti karton nakon 15 sekundi. To je najranija opomena u jednom premijerligaškom meču od sezone 2006-2007.

Isti igrač, međutim, postigao je pogodak za svoj tim u devetom minutu. Senegalac je postigao više golova kao gost na Stamford Bridžu nego ijedan drugi fudbaler u ovoj i prethodnoj sezoni, a takođe je i prvi igrač Liverpula koji je bio strelac na ovom stadionu u uzastopnim duelima.

Ali Liverpul tu nije stao, pa je tako Mohamed Salah pogodio u 26. minutu. Ovo je njegov četvrti gol protiv kluba čiji je nekada član bio, a ujedno je, uz De Brujnea, najefikasniji bivši igrač u mečevima protiv londonskog tima.

Čelsi je kontrolisao posed u periodu između dva gola i, posebno, u završnim delovima prvog dela. U tom periodu je, upravo, i stigao do izjednačenja. Prvo je Mateo Kovačić bio precizan u 42. minutu, da bi u nadoknadi vremena pogodio i Kristijan Pulišić.

U nastavku je bilo mnogo prilika na obe strane, ali novih golova nije bilo.

Oba tima su u meč ušla posle dosta problema u pripremi mečeva, uslovljenih odsustvima zbog povreda i pozitivnih nalaza na koronavirus. Između ostalih, meč je propustio i Jirgen Klop.

Ovaj rezultat, nemoguće je to ne istaći, ponajviše odgovara Mančester Sitiju, koji ima deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelsi, odnosno 11 bodova više od Liverpula.  

Tabela:

Mančester siti 53
Čelsi 43
Liverpul 42
Arsenal 35
Vest Hem 34
Totenhem 33
Mančester junajted 31
Brajton 27
Vulverhempton 25
Lester 25
Kristal palas 23
Brentford 23
Aston vila 22
Sautempton 21
Everton 19
Lids 19
Votford 13
Barnli 11
Njukasl 11
Norič 10

 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво