Читај ми!

Najgori Atletiko baš za Čolovu desetogodišnjicu, Benzema nosi Real ka tituli

Fudbaleri Atletiko Madrida prolaze kroz najgori period otkad ih vodi Dijego Simeone, a sada su poraženi od Granade u zaostaloj utakmici devetog kola. Granada je trijumfovala nakon preokreta 2:1, dok je u drugoj utakmici današnjeg programa, unapred zakazanom susretu 21. runde, Real Madrid trijumfovao u Bilbau (2:1) i nastavio pohod ka novoj tituli u La Ligi.

Atletiko je postavio negativan rekord otkad ih vodi argentinski stručnjak, pošto je ovo prvi put da je ova generacija vezala čak četiri uzastopna poraza u domaćem šampionatu.

To se desilo samo dan pre Čolove desetogodišnjice na klupi Atletika, čime je pokvaren veliki jubilej trenera koji je prethodne sezone vratio titulu na stadion "Vanda metropolitano".

Crveno-beli iz Madrida sada imaju 29 bodova i nalaze se na petoj poziciji, sa čak 17 bodova manje od vodećeg Reala.

Duel u Granadi gosti su počeli savršeno jer su poveli već u drugom minutu, fantastičnim pogotkom Žoaa Feliksa, koji je pokazao zašto je jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu.

Portugalac se prvo sjajno oslobodio čuvara, potom prevario još jednog, pre nego što je uputio rezantan udarac sa 17-18 metara u donji levi ugao.

"Jorgandžije" su povele, ali već u 17. minutu na semaforu je pisalo 1:1, posle spektakularnog udarca Darvina Maćisa sa distance.

Tako je ostalo sve do 61, kada je Molina iskoristio asistenciju Luisa Suaresa, ali onog koji igra za Granadu, i doneo domaćinu veliki preokret i trijumf.

Granada se popela na 12. poziciju sa 22 boda.

Real Madrid je nastavio da korača krupnim koracima ka novoj tituli u La Ligi, nakon što je osvojio i "San Mames". "Kraljevski klub" je savladao u gostima Atletik Bilbao, rezultatom 2:1.

Duel u Baskiji imao je eksplozivan početak, pošto je u prvih 10 minuta viđeno čak tri gola, od kojih su dva bila izuzetno atraktivna.

U 4. minutu Karim Benzema je spektakularnim udarcem sa ćoška kaznenog prostora pogodio suprotni ugao i doneo prednost gostima, da bi već u prvom sledećem pravom napadu duplirao vođstvo, kada mu se odbila lopta u noge posle akcije Edena Azara.

Francuski napadač već je stigao do 15 pogodaka u ligi, a ukupno 400 u karijeri, čime je ušao u odabrano društvo najboljih centarforova u istoriji fudbala.

Međutim, domaćin je odgovorio nekoliko trenutaka kasnije, sjajnim pogotkom Ojana Sanseta sa distance.

U nastavku je bilo mnogo uzbuđenja, Marselinjovi momci su napadali i mučili Madriđane, ali nisu koristili svoje šanse i, ispostavilo se, konačan rezultat je postavljen u prvih deset minuta.

Srpski reprezentativac Luka Jović dobio je priliku u nadoknadi vremena umesto dvostrukog strelca Benzeme.

Real je nastavio pohod ka tituli, ima osam bodova viška u odnosnu na drugoplasiranu Sevilju, dok je Bilbao deseti sa 24.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво