Fergusonove brige sa odbranom i Morinjom, Barsa u Lionu

Utakmicama osmine finala u utorak će se posle dva i po meseca pauze nastaviti takmičenje u Ligi šampiona, a derbi večeri igraće u Milanu fudbaleri italijanskog i engleskog šampiona, Intera i Mančester junajteda.

Prvog dana igraće se i utakmice Olimpik Lion - Barselona, Arsenal - Roma i Atletiko Madrid - Porto.

Najviše pažnje, ipak, svakako će privući duel aktuelnog šampiona Mančester junajteda i Intera, koji, iako već treću sezonu dominira u italijanskom prvenstvu, u Evropi nikako da ispuni očekivanja. "I ranije smo imali tim kvalitetan kao i danas, ali jednostavno nismo uspevali da sačuvamo hladne glave i prođemo dalje od četvrtfinala. Vreme je da promenimo tok istorije", istakao je prvotimac Intera i kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

Možda i najveća šansa Intera jeste činjenica da će Mančester igrati bez Stankovićevog saigrača iz srpske reprezentacije Nemanje Vidića, koji je suspendovan zbog crvenog kartona na finalnoj utakmici Svetskog klupskog prvenstva. "Pokušaćemo da iskoristimo Vidićevo odsustvo i učinimo da Mančesteru bude neprijatno na 'San Siru'", ocenio je trener Intera Žoze Morinjo, koji se javno zalagao da Vidićeva suspenzija bude povećana na dva meča, kako on ne bi mogao da igra i na revanšu.

Suspenzija Vidića nije jedini problem za odbranu trenera Mančestera Aleksa Fergusona, koji neće moći da računa i na Gerija Nevila i Vesa Brauna. Neizvestan je i nastup Džonija Evansa, ali i Džona O'Šeja. "Nadam se da ću uspeti da pronađem dva štopera za tu utakmicu, ali sam trenutno vrlo sumnjičav. Ove sezone imam noćne more sa odbrambenim fudbalerima", istakao je Ferguson, koji ima negativan učinak u duelima sa Morinjom. Morinjo je sa Portom, a potom i Čelsijem dobio šest utakmica za Mančesterom, pet puta je igrao nerešeno, a izgubio je samo jednom. 

Šampion iz 2006. godine Barselona pokušaće se da se na gostovanju Olimpiku vrati u pobedničku seriju, pošto je u subotu izgubio od Espanjola, a u prethodnom kolu španske Primere igrao nerešeno sa Betisom. "Činjenica je da na poslednjim utakmicama nismo ostvarili željene rezultate, ali ne sumnjamo u svoje sposobnosti", kazao je odbrambeni fudbaler vodećeg tima Primere Karlos Pujol.

Arsenal, tim koji je te 2006. godine izgubio od Barselone u finalu Lige šampiona, Romu će dočekati svestan da je u engleskom prvenstvu, u kome je trenutno tek peti sa 17 bodova zaostatka za Mančester junajtedom, već izgubio šanse za trofej. Arsenal je poslednje tri utakmice Premijer lige završio rezultatom 0:0. "U prvom delu sezone smo primali mnogo golova, ali smo i davali. Sada više ne primamo golove tako lako, ali ih i ne dajemo", kazao je trener Arsenala Arsen Venger, koji će imati velikih problema pri sastavu ekipe.

Venger, naime, zbog povreda neće moći da računa na Seska Fabregasa, Tomaša Rosickog, Tija Volkota, Emanuela Adebajora u Eduarda da Silvu, ali i na zimsko pojačanje Andreja Aršavina, koji je u prvom delu sezone u Ligi šampiona igrao za Zenit.

Najslabiji meč prvog dana osmine finala, barem na papiru, trebalo bi da bude onaj u Madridu, između posrnulog Atletika i Porta, koji je u sve boljoj formi i dobio je pet od poslednjih sedam utakmica. Preostale dve igrao je nerešeno. Atletiko je, sa druge strane, na 11 utakmica u 2009. godine doživeo šest poraza što je dovelo i do smene trenera Havijera Aguirea, koga je nasledio Abel Resino. "Šta god da se desi u prvih 90 minuta, to neće odlučiti o prolazu dalje, ali moramo da budemo svesni da će dobre partije u grupnoj fazi izgubiti svaki značaj ako sada izgubimo", rekao je odbrambeni fudbaler Atletika Pablo Ibanes.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара