Читај ми!

Emotivni oproštaj na komemoraciji Momčilu Moci Vukotiću

Komemoracija čuvenom fudbaleru Partizana Momčilu Mocu Vukotiću održana je u Skupštini grada u prisustvu porodice, nekadašnjih saigrača, prijatelja i poštovalaca.

Od, po mnogim mišljenjima najboljeg fudbalera u istoriji Partizana, oprostili su se predsednik kluba Milorad Vučelić, zatim prijatelj i saigrač Nenad Bjeković, trenutno v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije, dramski pisac Dušan Kovačević, kao i dugogodišnji kapiten Saša Ilić.

"Na blistavom nebu velikih zvezda Partizana, zvezda Moce Vukotića sija snažnim sjajem i sijaće dok je Partizana i njegovih navijača. Bio je tiha legenda, fudbalska i ljudska veličina, ništa van terena ga nije zanimalo. Ni nalik onima danas koji se gladijatorski bore za pažnju. Bio je fudbalski velemajstor, potpuno posvećen, takmičenju, sportu, golovima. Imao sam sreću da ga gledam i da mu se divim", rekao je Vučelić i otkrio da će danas "zapaliti jednu cigaru za Mocu".

Dušan Kovačević je podržao predlog Saše Ilića da stadion Partizana ponese ime Moce Vukotića.

"Moj dragi prijatelj Momčilo Moca Vukotić imao je dve ljubavi – porodicu, suprugu Bosu, sinove Dejana i Nikolu, sa njihovim porodicama, unucima koji su ga lečili od teške bolesti. Uz njih je rame uz rame bio Partizan. Bio je jedan od najvećih jugoslovenskih i srpskih fudbalera svih vremena i bila mi je čast što smo se porodično družili i što smo 30 godina igrali mali fudbal s drugim velikim umetnicima".

Nenad Bjeković se kroz suze oprostio od Vukotića.

"Šta je i ko bio Moca možda će neko jednom uspeti da ispriča. Neponovljiv virtuoz fudbalskog terena, legenda koja je trajala decenijama. Bio je idol miliona i majstor fudbalske igre. Bio je primer na terenu i van njega, simbol kao muž, otac, prijatelj i deda. Njegova kuća je simbol da životne vrednosti postoje i da su nezamenjive".

Na kraju, izuzetno emotivno je govorio i Saša Ilić, koji je oborio Vukotićev rekord po broju utakmica u crno-belom dresu, priznavši da mu je posebna čast bila kada su ga nazivali Mocinim naslednikom.

"Milutin Šoškić je jednom rekao da je Moca bio najvoljeniji fudbaler u istoriji Partizana. Zato nije čudo što je Partizan u Mocino vreme dobio najviše navijača. Skoro sam mogao da potvrdim Šoletove reči. Zbog velike razlike nisam imao priliku da uživam u majstorijama, ali sam slušajući priče o njemu, bio ponosan što smo nosili dres istog kluba. Bio sam srećan što me porede s njim, kad kažu da sam njegov naslednik. Iako sam znao da preteruju, prijalo mi je. Uvek je bio naklonjen mladim igračma, čak i kada ga je teška bolest 'načela', rekao je Ilić.

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici Crvene zvezde na čelu sa predsednikom Svetozarom Mijailovićem, direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, a prisustvovali su i i legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić i Boško Đurovski.

Na oproštaju od Moce bili su i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministri Vanja Udovičić i Branko Ružić, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, košarkaški trener Duško Vujošević, legendarni košarkaš Zoran Moka Slavnić i mnogi drugi.

Vukotić je preminuo prošlog petka u 72. godini, a biće sahranjen u utorak na Topčiderskom groblju.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво