Читај ми!

Junajted bolji od Arsenala u neverovatnom meču, Totenhem pobedio Brentford

Fudbaleri Mančester junajteda, sa novim trenerom Ralfom Rangnikom na stadionu (ne i na klupi), savladali su Arsenal sa 3:2, iako su gubili, primivši jedan izrazito neobičan pogodak u prvom delu susreta. U drugom meču programa u četvrtak Totenhem je, rezultatom 2:0, pobedio Brentford.

Na defanzivnom korneru, markirajući fudbalera protivničke ekipe, Fred je, pokušavavši da zadrži kontrolu nad igračem koji je, rekosmo, bio njegova odgovornosta, ali i da istovremeno isprati loptu, nagazio De Heu.

Španac je, sa bolnom grimasom, pao na zemlju, okrenuvši, čak, leđa terenu. Naravno, a to je kasnije potvrdio i VAR, nikakvog osnova nije bilo za zaustavljanje igre, a Emil Smit Rou je stigao do lopte i poslao je u, ako ne praznu, a onda svakako nebranjenju mrežu.

Fudbaleri Mančester junajteda su se bunili, ali, suštinski, teško je naći neki osnov za tako nešto. Bio je to deveti uzastopni primljeni gol na Old Trafordu za Junajted – bez postignutog gola između. Ovo je najduži takav niz u prethodnih 60 godina.

No, do kraja prvog dela su uradili nešto kudikamo svrsishodnije – postigli su gol. Posle nešto dužeg periode bez pogotka, Bruno Fernandeš je bio strelac, u svom 100. nastupu za Junajted (poslednji igrač koji je takođe bio strelac u svojoj 100. utakmici za ovaj klub bio je Ekvadorac Antonio Valensija).

Na poluvreme se otišli rezultatom 1:1.

U nastavku je Kristijano Ronaldo postigao gol u 52. minutu, da bi Edegard izjednačio samo tri minuta kasnije.

Treći gol za Junajted ponovo je postigao Ronaldo u 70. minutu, iskoristivši jedanaesterac.

Portugalac je stigao do 800. postignutog gola u karijeri (od čega je 129 postigao za klub u kome sada igra). 

U drugom meču Totenhem je savladao Brentford sa 2:0. Kanjos je postigao autogol u 12. minutu, a Son je postavio konačan rezultat u 65. minutu.

Mančester junajted je sada sedmi posle 14 odigranih mečeva sa 21 bodom. Arsenal je dve pozicije iznad, sa dva više osvojena boda.

Između njih je Totenhem sa 22 boda, dok je Brentford 12. sa 16 bodova.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво