Читај ми!

Krstajić pred novim neverovatnim angažmanom, ponovo može na Mundijal

Nekadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić nalazi se pred novim neverovatnim angažmanom i mogao bi da preuzme kormilo reprezentacije Nigerije, prenose tamošnji mediji. Krstajić je trenutno bez posla i glavni je kandidat za selektora "super orlova", sa kojima bi mogao da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Novinar nigerijskog Bi-Bi-Sija Olavušina Okeledži preneo je da je bivši fudbaler Partizana, Šalkea i Verdera na putu da preuzme Nigeriju.

"Krstajić je čovek kojeg Nigerija želi na mestu Gernota Rora. Njegov odlazak bi trebalo da bude završen tokom nedelje, a čovek koji je vodio Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji mogao bi da ga zameni. Predstavnici Saveza će se sastati sa njegovim predstavnicima", navodi Okeledži.

Krstajić je u oktobru 2017. godine nasledio Slavoljuba Muslina na poziciji selektora "orlova", odmah pošto je obezbeđen plasman na Mundijal u Rusiji.

Srbija je pod vođstvom novog selektora takmičenje završila u grupi, a 47-godišnjak iz Zenice je dobio otkaz u junu 2019. godine posle ubedljivog poraza od Ukrajine (5:0). Potom je dobio priliku i u klupskom fudbalu, vodio je TSC, koji ga je otpustio pre nešto više od mesec dana.

Najveće zvezde u nacionalnom timu Nigerije trenutno su Kaleči Ihenačo (Lester siti) i Viktor Osimen (Napoli), a tu je i nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik.

U slučaju da postane selektor "super orlova", Krstajić bi ponovo mogao da učestvuje na Svetskom prvenstvu.

Nigerijci su se kvalifikovali u treću rundu i posle žreba 25. novembra znaće ime protivnika koji ih čeka u dvomeču za plasman. Tamo će se naći ukupno 10 reprezentacija, a pobednici dvomeča će obezbediti vizu za Katar.  

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи