Читај ми!

Ukrajinci nadigrali Srbiju, Evropsko prvenstvo sve dalje za našu selekciju

Mlada reprezentacija Ukrajine savladala Srbiju sa 2:1 u meču šestog kola Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mlada reprezentacija Srbije nije imala rešenja za agresivnu igru protivnika, koji je po bokovima uspevao da probije naš presing. Rani gol u našoj mreži dodatno je otežao posao mladim igračima Srbije. Naša selekcija uspela je da iskoristi možda i jedinu pravu šansu na meču i izjednači. Međutim, samo tri minuta kasnije protivnik ponovo dolazi do gola i konačne pobede.

Ukrajinci agresivnije ušli u meč, a do gola su stigli već u devetom minutu igre. Mat u tri poteza. Golman Trubin je pronašao Mudrika, koji je sjajno istrčao i u kaznenom prostoru uputio povratnu do Kriskiva koji loptu šalje pod prečku gola Gordića.

Nastavili su Ukrajinci sa napadima, naši su pokušali da se oslobode pritiska. Protivnik je  konstantno pretio iz kontranapada pre svega po levoj strani gde je kao brzi voz prolazio Mudrik i stvarao dosta problema našoj odbrani.

Ukrajinci su bili opasniji rival u prvom delu susreta, naša odbrana je bila na velikim mukama. Zahvaljujući golmanu Gordiću, koji je odbranio penal Bondarenku u finišu prvog dela susreta, na poluvremenu smo imali koliko-toliko aktivnih 0:1.

U nastavku naši su visokim presingom onemogućili protivnika da brzo prebaci loptu na našu polovinu. Neretko Ukrajinci su grešili i selekcija Srbije je imala priliku da organizuje nove napade.

Protivnik je i dalje pretio iz brzih kontranapada i u nekoliko navrata je dolazio do našeg gola. Međutim, odbrana je bila na mestu i odbila je ove nalete protivnika.

Srbija je do izjednačenja stigla u 78. minutu. Nakon auta sa desne strane lopta u kaznenom prostoru dolazi do Dedića koji je uposlio Mitrovića u petercu, a ovaj je poslao loptu u mrežu.

Radost naše ekipe nije dugo trajala samo tri minuta kasnije domaćin je ponovo poveo. Topić je na desnoj strani u visini našeg kaznenog prostora izgubio loptu, tačnije oduzeo mu je Bondarenko, koji je sjajno uposli Sudakova u kaznenom prostoru, a ovaj šutirao sa prve stative i postigao pogodak.

Do kraja meča još nekoliko prilika pred oba gola, ali bez promene rezultata.

Na tabeli Grupe H prvo mesto drži Francuska sa 16 bodova, druga je Ukrajina sa 13.

Francuska je savladala Severnu Makedoniju u gostima sa 1:0. Makedonci su treći sa šest bodova, koliko imaju i Farska ostrva, Srbija je peta sa pet bodova, a poslednjeplasirana je Jermenija sa tri boda.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво