Читај ми!

Omladinci Srbije obezbedili plasman u elitnu grupu Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Omladinska selekcija Srbije poražena je od Francuske – 1:2. Uprkos porazu „Orlići“ su izborili plasman u elitnu rundu Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon turnira u Albaniji, Srbija i Francuska su obezbedile dalji plasman. Srbija je imala isti broj bodova kao i Albanija, ali je dalje prošla zbog bolje gol razlike.

Rano primljeni gol nije omeo naše reprezentativce da stignu do cilja. Zagospodarili su terenom, stvarali šanse i stigli do izjednačenja. Protivnik se uglavnom branio i pretio iz kontranapada. Naša selekcija se nije zadovoljila nerešenim rezultatom, nastavila je sa napadima, stvorila nekoliko stopostotnih šansi, ali nije uspela da stigne do kompletnog preokreta. U finišu Francuzi uspevaju da postignu gol i pobede.

 

Francuzi su poveli u trećem minutu preko Čaune. Brza kontra gostiju, Virdžinijus je odlično istrčao po levoj strani, ušao u šesnaestrac, na drugoj strani u petercu pronašao je Čaunu, koji je plasirao loptu u mrežu.

Naši su potom preuzeli inicijativu, napadali i stvarali šanse. Propušteno je nekoliko izglednih prilika. Veliku šansu propustio je Ajdar u 20. minutu. Nakon kontre Srbije, Lazetić je odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor oslobodio se dva čuvara i uposlio Ajdara, koji je šutirao, ali je golman Francuza uspeo da odbrani.

Reprezentativci Srbije su nastavili da stvaraju šanse. Francuzi su uglavnom pretili iz kontranapada.

U 27. minutu Srbija je propustila još dve šanse za izjednačenje. Prvo je Motika uposlio Lazetića, ali je njegov udarac golman odbio u korner. Posle kornera pokušao je Miletić, ali je i ova šansa otišla u nepovrat.

Inicijativa naše selekcije se isplatila u 31. minutu. Dobar napad po levoj strani Motika je uleteo u kazneni prostor uputio je povratnu loptu ka Ajdaru, koji je preciznim udarcem šalje u mrežu.

Naši su nastavili sa napadima a u 36. minutu propustili su stopostotnu šansu. Nakon kornera sa desne strane šutirao je Miletić, ali je golman Francuza odlično regova i sačuvao svoju mrežu.

Poslednju priliku u prvom delu igre naši su imali u 45. minutu, Motika je oboren na oko 27 metara od gola. Šutirao je Krsmanović, ali je golman Francuza bio dobro postavljen i uhvatio je loptu.

Nastavili su reprezentativci Srbije sa napadima i u drugom poluvremenu. Motika je sjajno delovao po levoj strani, stvarao šanse, aistirao ali je izostala realizacija. U 60. minutu nakon prekida Subotić je uputio udarac glavom, ali je lopta otišla kraj gola.

Pet minuta kasnije Mituljikić je imao dve prilike pred golom protivnika, ali je u oba navrata golman Francuske odlično reagova. Potom je i Motika izbio sam ispred golmana, iskosa sa leve strane, ali je golman protivnika odlično zatvorio ugao i sačuvao mrežu.

Već u sledećem napadu zapretili su i Francuzi. Nakon akcije po desnoj strani lopta dolazi do Čaune, koji pogađa prečku. Potom je i Virdžinijus propustio dobru priliku pred našim golom, kada je sa oko pet metara loše zahvatio loptu i ona je postala lak plen za našeg golamana.

Od 86. minuta Srbija je ostala bez Miletića, koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Naši su potom usporili ritam manje su napadali i mirno priveli meč kraju.

U poslednjem, petom,  minutu nadoknade Francuzi uspevaju da kazne sve naše pormašaje i preko Albine stignu do pobede.

U19, Grupa 7, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

1. kolo:

Srbija - Severna Makedonija 2:1
Francuska - Albanija 4:0

2. kolo:

Francuska - Severna Makedonija 2:0
Srbija - Albanija 2:2

3. kolo:
Srbija - Francuska 1:2
Severna Makedonija - Albanija 1:3

Tabela:
Francuska 7
Srbija 4
Albanija 4
Severna Makedonija 0

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво