Читај ми!

Jordanski princ Ali traži istragu o polu iranske golmanke/golmana

Fudbalski savez Jordana podneo je žalbu Azijskoj fudbalskoj konfederaciji da istraži igračicu iranske fudbalske reprezentacije posle poraza u kvalifikacionoj utakmici za Kup Azije. Posle nerešenog rezultata bez golova, Iran je pobedio Jordan u izvođenju penala sa 4-2, a onda su posumnjali u pol golmanke, tj golmana.

Predsednik JFA Ali Bin Al-Husein pozvao je Azijsku fudbalsku konfederaciju (AFC) da istraži igračicu/igrača o kome je reč u pismu objavljenom na Tviteru.

„Uzimajući u obzir dokaze koje je dostavila JFA i imajući u vidu važnost ovog takmičenja, tražimo od AFC-a da pokrene transparentnu i jasnu istragu od strane panela nezavisnih medicinskih eksperata kako bi se ispitalo podobnost dotičnog igrača", navodi se u pismu princa Alija na Tviteru.

JFA je saopštila da je potrebna istraga da bi se "održao integritet igre u Aziji", a takođe se navodi da Iran ima istoriju „rodnih i doping pitanja".

U 2015. godini, osam igrača/igračica u ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Irana navodno su bili muškarci koji su čekali operaciju promene pola, prema zvaničniku bliskom iranskoj fudbalskoj ligi koji je obavestio medije.

Godinu dana ranije pojavili su se navodi da su četiri igrača/ca u timu bili muškarci, a 2010. postavljana su pitanja o polu golmana reprezentacije.

Selektor iranskog tima Marijam Irandust odbacila je optužbe, i naglasila da su one "izgovor da se ne prihvati poraz". Istakla  je da je svakog člana tima pažljivo pregledalo medicinsko osoblje uz testove hormona i testosterona.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво