Читај ми!

Herojska pobeda Srbije nad Portugalijom za plasman na Svetsko prvenstvo

Fudbaleri Srbije savladali su Portugaliju sa 2:1 u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrabro su odigrali naši reprezentativci. U njihovoj nameri nije ih sputao ni rano primljeni gol. Uspeli su da se izdignu, naprave preokret i plasiraju se na Svetsko prvenstvo. Mitrogol stavio tačku na ove kvalifikacije.

Već na startu Portugalija je povela. Igrao se drugi minut meča lopta je bila kod Gudelja, sa leđa mu je prišao Silva i ibio loptu do Sančeza koji koristi priliku i snažnim udarcem šalje loptu u mrežu.

Ostaje utisak da je Silva faulirao našeg igrača, ali VAR to nije potvrdio, a selektor Stojković je zbog protesta zaradio žuti karton.

Nakon primljenog gola naši reprezentativci su se brzo trgli i krenuli u napad. Opsedali su gol protivnika, Vlahović je u jednom napadu pogodio stativu.

Do izjednačenja Srbija je došla u 33. minutu. Loptu je na ivici šesnesterca prihvatio Tadić, usledio je udarac. Golman Portugalije imaje loptu u rukama, ali mu se ona izmigoljila i završila u mreži.

Nastavili su naši sa napadima, stvarali su šanse, najizgledniju propustio je Kostić kada je pogodio malu mrežu ali sa spoljne strane.

Uzvratili su i Portugalci na suprotnoj strani, ali je naša odbrana dobro reagovala i Rajković je uspeo da sačuva mrežu, pa se na odmor otišlo pri nerešenom rezultatu.

Srbija je u nastavku igrala sa dva napadča, umesto Nemanje Gudelja u igru je ušao Aleksandar Mitrović.

Drugo poluvreme donelo je nešto nervozniju igru na obe strane. Portugalci su uspeli da umire tempo. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora.

Stvoreno je nekoliko poluprilika pred oba gola, ali nije bilo realizacije.

Potom je umesto Živkovića ušao Radonjić. Selektor Stojković je ovime osvežio napad po desnom boku.

Srbija je pokušavala sa svi strana da stigne do gola Portugalije. Ređali su se napadi naše selekcije. Protivnik je uglavnom pretio iz kontranapada.

U finišu Stojković je umesto Kostića ubacio i trećeg napadača, Jovića u pokušaju da stigne do gola.

To se isplatilo u 90. minutu. Tadić je uputio centaršut sa desne strane. Na suprotnoj se našao Mitrović i glavom poslao loptu u mrežu.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Posle meča selektor Stojković je istakao da bi fudbalerima trebalo čestitati čak i da nisu stigli do pobedonosnog gola u Lisabonu. 

Srelac pobedonosnog gola Aleksandar Mitrović i kapiten Dušan Tadić istakli su veliku ulogu selektora i naglasili da su presrećni i da svi u Srbiji treba da budu srećni i ponosni. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво