Читај ми!

Severna Makedonija pobedom nad Islandom izborila baraž

Fudbaleri Severne Makedonije savladali su Island sa 2:1 u poslednjem kolu Grupe J i zadržali bod prednosti u odnosu na Rumuniju i tako izborili baraž za Svetsko prevenstvo. Iz ove grupe direktan prolaz ostvarila je Nemačka.

Makedoni su uspeli da ostvare pobedu, koja im je garantovala baraž. Opsedali su gol Islanda, stvarali šanse, stigli do ranog vođstva. Island je uspeo da izjedna i produži neizvesnost. Ipak Makedonci uspevaju da sa još dva gola obezbede pobedu i baraž za Svetsko prvenstvo.

Severna Makedonija je od samog starta napadala i to joj se iplatilo već u sedmom minutu. Organizovan napad po levoj strani, Trajkoviski je sa ivice šesnaesterca uputi loptu ka Alioskom koji se sjano snašao i sa nekoloko metra preciznim udarcem savladao golmana Islanda.

Nastavili su Makedonci da napadaju i stvaraju šanse. Nekoliko izglednih prilika je propušteno, ali domaćin nije odustajao od opsedanja gola Islanda.

S druge strane gosti su pretili uglavnom iz kontranapada, a svoju šansu su tražili i iz prekida. Imali su nekoliko prilika, ali nijednu iz kategorije stopostornih.

Do odlaska na odmor Severna Makedonija je postigla još jedan pogodak ali je on poništen zbog ofsajda.

Island je uspe da izjednači u 54. minutu. Prekid sa desne strane, najviši u skoku u kaznenom prostoru bio je Bjarnason i glavom spustio loptu Torsteinsonu koji pogađa mrežu Makedonaca.

Makedonci su do novog vođstva došli u 65. minutu. Velika gužva u kaznenom prostoru. Golman Islanda je dva puta uspeo da zaustavi udarac Alioskog, međutim lopta se odbija do Elmasa koji je šalje u gol.

Od 79. minuta domaćinu je bio olakšan posao, Johaneson je zaradio drugi žuti karton, samim tim u crveni i Island je nastavio sa igračem manje.

Makedonci uspevaju da postignu i treći gol u 85. minutu. Majstorija Elmasa, prihvatio je loptu u kaznenom prostoru, oslobodio se čuvara, potom preciznim udarcem pogodio gol.

Poslednje kola Grupe J

Severna Makedonija - Island 3:1
Linhenštajn - Rumunija 0:2
Jermenija - Nemačka 1:4

Tabela:
Nemačka 27
Severna Makedonija 18
Rumunija 17
Jermenija 12
Island 9
Linhenštajn 1

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара