Читај ми!

Crvendakić: Čudno je bez Jelene i Sonje, verujem u ovu ekpu

Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić izjavila je da reprezentacije neće imati lak zadatak protiv Hrvatske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Aktuelne šampionke Evrope novi ciklus počinju u podmlađnom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks i Sonje Vasić, koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

"Čudno je bez Jelene i Sonje, one su nosile celu reprezentaciju, ali krećemo opet iz početkla. Dosta je pomlađena ekipa. Atmosfera je zaista sjajna, ako nešto znamo da prenosimo to je sigurno pozitivna energija i dobro druženje. Svi znamo Marinu i njen sistem rada, apsolutno smo spremne za naredni period. Kao i uvek, treniramo zaista dobro", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Duel sa Hrvatskom u nedelju od 18 sati u Zaboku u kvalifikacijama za Evrobasket 2023 biće prvi meč Srbije nakon Olimpijskih igara u Tokiju i četvrtog mesta.

"U prvoj utakmici protiv Hrvatske neće biti lako, posebno što igramo kod njih. Hrvatska je mlada i talentovana ekipa. Igraju sa mnogo energije i to je neka generacija protiv koje smo Dragana Stankoivć i ja igrale u mlađim selekicja. Jeste da idemo kao evropski šampioni, ali neće nam biti lako. Svi će želeti da igraju najbolje protiv nas. Imaće verovatnu veliku motivaciju, ali tu smo i mi koje krećemo iz početka i mnogo smo motivisane. Ako budemo igrale onako kako znamo i budemo pratile Marinu i ono što bude tražila od nas, nećemo imati problema", istice košarkašica francuskog Asvela.

"Zaista verujem u ovo ekupi. Imamo veoma dobre, mlade i talentovane igračice, a tu je i nekoiliko devojaka sa iskustvom. Mislim da taj spoj može da bude odličan, a to će neka bliža budućnost da pokaže. Verujem da trudom i radom može da se postigne mnogo, a devojke koje igraju za ovu zemlju su uvek motivisane".

Osim pomlađenog sastava, Srbija ima i novu kapitenku Tinu Krajišnik.

"Tina je prošlog leta bila neko ko je znao šta da kaže u određenim momentima, da nas motiviše, a posebno da nas motiviše svojom igrom. Videlo se koliki je borac na terenu. Zaista mislim da će odlično da se snađe u toj ulozi. Ona je veoma stabilna osoba koja ume druge da podigne. Sreća sam zbog nje i mislim da će kapitensku ulogu odraditi kako treba", zaključila je Crvendakić.

Do kraja kvalifikacija Srbija će igrati još dva prozora - u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom na domaćem tere

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво