Читај ми!

Partizan ispustio pobedu u Gentu, smeši se evropsko proleće

Malo je nedostajalo Partizanu da se revanšira Gentu za poraz u Beogradu, ali je rezervista Tisudali u finišu meča uspeo da anulira prelep gol Uroševića - 1:1 (0:0). Crno-beli su gotovo obezbedili drugo mesto i plasman u baraž za osminu finala Lige konferencije. Naredni meč Partizan igra 25. novembra, u Beograd stiže Anortozis.

Nisu crno-beli blistali u Belgiji, ali su i pored toga došli do prednosti i 10 minuta je nedostajalo da se iz Genta vrate sa tri osvojena boda.

Partizan je protiv Genta igrao bez četvorice standardnih prvotimaca, a sa klupe je tim predvodio Igor Duljaj, pošto je Aleksandar Stanojević dobio crveni karton posle utakmice dva tima u Beogradu.

I pored svih nedaća, crno-beli su došli do prednosti, ali nisu uspeli da je sačuvaju do kraja meča, pa je Gent praktično obezbedio prvo mesto u Grupi B Lige konferencije, dok će Partizan gotovo sigurno završiti kao drugi.

To bi značilo da će crno-beli igrati baraž za plasman u osminu finala, protiv trćeplasirane ekipe iz jedne od grupa Lige Evrope.

Domaćin je na "Gelamko areni" bolje ušao u meč, ali crno-beli se bude sredinom prvog poluvremena, a najbolju priliku prošušta Natho - njegov šut iz slobodnog udarca završava na stativi Gentovog gola.

Gent je imao inicijativu i više loptu u posedu, ali je odbrana crno-belih, koju su prvi put u sezoni činila trojica - Miletić, Vujačić i Saničanin, lako izlazila na kraj sa napadačima domaće ekipe.

Partizan je poveo u 66. minutu. Urošević je zašao duboko u polje protivnika, ušao u kazneni prostor, a kada su svi očekivali centaršut na Rikarda, levi bek se odlučio na udarac slabijom, desnom nogom i postigao verovatno svoj najlepši pogadak u karijeri.

Domaći su želeli po svaku cenu da uzbegnu poraz, a u tome su uspeli zahvaljujući kombinaciji rezervista - Čekvetadze je centrirao, a Marokanac Tisudali iz povoljne pozicije savladao odličnog Popovića i postavio konačan rezultat.

Gent je tako stigao do 10 boda u takmičenju, Partizan ima 7, a Anortozis i Flora po 2.

U narednom, petom kolu Partizan će 25. novembra na svom terenu dočekati ekipu Anortozisa, dok Gent kod kuće igra protiv Flore.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара