Читај ми!

Borba Radovana Radakovića protiv teške bolesti – fudbalske legende uključile se u prikupljanje pomoći

Golman Radovan Radaković bori se protiv teške bolesti, za lečenje je potrebno blizu 100.000 evra. Dolazak legendi na humanitarnu utakmicu FK Miljakovca i nekadašnjih asova Partizana, Zemuna, Voždovca i Obilića – dodatno poziva sve da pomognu na način na koji mogu, poručuje humanitarac Jovan Simić.

Nije prvi put, odnosno nije ni retko da se sportisti uključuju u humaniterne akcije. Ovoga puta sportisti su se udružili da pomognu kolegi, golmanu Radovanu Radakoviću, koji se bori sa teškom bolešću i kome je potrebno blizu 100.000 evra za lečenje.

Jovan Simić, poznati humanitarac i njegov Fudbalski klub Miljakovac, igrali su protiv nekadašnjih asova Partizana, Zemuna, Voždovca i Obilića.

Simić je u Jutarnjem programu rekao da, zbog pandemije, nisu mogli da otvore halu za pun kapacitet i da pozovu sve legende fudbala koje bi se odazvale, tako da je sve bilo skromnijeg formata.

"Poenta svega je bilo da pošaljemo poruku javnosti da Radaković vodi tešku bitku, sa svojom porodicom, i da im je potrebna pomoć. Došli su ljudi koji su mu bili saigrači i neki koji nisu, da pokušamo to da stavimo u fokus da pokrenemo ljude i da ih obavestimo da je nekom iz fudbala potrebna pomoć i da pokušamo da pokrenemo tu akciju", poručio je Simić.

Naveo je da svi mogu da pošalju SMS poruku u koju treba da upišu 1082, na broj 3030, a mogu i na profilu fondacije na društvenim mrežama da vide i namenske račune koji su otvoreni.

"Mislim da je realno da bi, ako je to već najmasovniji sport i ako se hvalimo fudbalom, trebalo da se pohvalimo i time da ćemo završiti ovu priču, da Radovan može što pre da nastavi svoj život, da se vrati sada trenerskoj ulazi", kaže Simić.

Fudbalski klub Miljakovac koristi fudbal kao globalni fenomen da bi privukli pažnju na teme koje su bitne, ističe Simić i podseća na slučaj male Vanje koja boluje od spinalne mišićne atrofije i za koju su takođe pokrenuli akciju.

"Dolazak legendi koje se bile na terenu i koji su bili van, kao što su Buda Vujačić, Goran Trobok, Nemanja Vidić – govori o kredibilitetu same akcije i mislim da dodatno poziva sve da pomognu na način na koji mogu", navodi Simić.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи