Читај ми!

FSS kategoričan: Veličaju teroriste, odstranite ih iz fudbala

Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović. FSS šalje Fifi protestno pismo uz zahtev da se takvi događaji odstrane iz fudbala.

Prvi incident se desio na meču između Švedske i takozvanog Kosova. Na tom duelu je bio istaknut transparent "Kosovo je Albanija", kao i zastava Albanije.

Drugi incident se dogodio nakon meča sa Švajcarskom, a u fokusu je bio Đerdan Šaćiri. Naime, tom fudbaleru je jedan navijač obukao jaknu sa simbolima terorističke OVK.

FSS je hitno reagovao i saopštio da će Fifi uputiti protestno pismo.

"Upravo pripremamo protestno pismo koje ćemo uputiti Fifi u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrože sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije 'OVK' tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole 'Kosovo je Albanija' na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje 'Velike Albanije'."

"FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala", izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво