Читај ми!

"Orlove" čeka težak, pa najteži zadatak za overu vize za Katar

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je u Luksemburgu četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i za plasman na planetarno takmičenje ostala su joj još dva velika koraka. "Orlovi" su na prvom mestu na tabeli grupe A sa 14 bodova i već za tri dana ih očekuje novi težak ispit.

Ekipa koju vodi Dragan Stojković Piksi je pogotkom Dušana Vlahovića preživela okršaj u Luksemburgu i nakon šest mečeva ima bod više od drugoplasirane Portugalije.

Portugalci imaju meč manje i izvesno je da će se sa njima voditi direktan duel za plasman na Mondijal.

U drugom meču grupe Irska je u Bakuu savladala Azerbejdžan 3:0.

Srbija za tri dana dočekuje Azerbejdžan, dok Luksemburg gostuje u Portugaliji, čime će biti završen pretposlednji reprezentativni period pred rasplet u novembru.

U slučaju da Kristijano Ronaldo i saigrači opravdaju ulogu favorita protiv Luksemburga, a naši momci učine isto protiv Azera, u poslednji mini-ciklus bi Portugalci ušli sa nešto boljom situacijom nego Srbija.

Neće biti lako "orlovima" da izvuku još jedan trijumf i zbog problema sa povredama i kartonima, ali su i oni sami istakli da neće kalkulisati i da žele sa "evropskim selesaom" da odlučuju o sudbini ove generacije nacionalnog tima.

"Nema šta da kalkulišemo, potrebno nam je šest bodova da odemo na Mondijal i učinićemo sve da tako i bude", poručio je strelac pobedonosnog pogotka iz Luksemburga Dušan Vlahović

Neće se ni Portugalci sigurno prošetati jer sledećeg meseca moraju da pobede i Republiku Irsku, ako misle da u poslednjem kolu Piksijeve izabranike dočekaju sa dva boda viška.

Veliki derbi zakazan je za nedelju, 14. novembar na stadionu "Žoze Alvalade" u Lisabonu i bolji iz tog okršaja će obezbediti direktan plasman na Svetsko prvenstvo, dok će drugoplasirani imati šansu kroz baraž.

U prvoj utakmici Srbija i Portugalija su u Beogradu odigrale nerešeno 2:2.

Priprema za taj, najteži ispit, biće prijateljski meč sa Katarom 11. novembra.

Luksemburg je treći sa šest bodova, jednim više od Iraca, dok je Azerbejdžan poslednji sa jednim bodom.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво