Читај ми!

Trijumf Bosne i Hercegovine, Litvanija slavila posle 11 uzastopnih poraza

Fudbaleri Bosne i Hercegovine slavili su protiv Kazahstana sa 2:0 u meču grupe D, dok je Litvanija pobedila BUgarsku na svom terenu sa 3:1.

Ovo je prvi trijumf za obe ekipe u ovom kvalifikacionom ciklusu (s tim da je prvi trijumf Litvanije u nešto dužem vremenskom periodu).

Bosna i Hercegovina je, posle tri remija i jednog poraza, sa dva gola Smaila Prevljaka, stigla do šestog boda i drugog mesta u ovom trenutku u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Francuska ima šest bodova više (uz, istina, meč više). Ukrajina i Finska imaju po pet bodova.

Miroslav Stevanović je asistirao Prevljaku kod prvog gola u 25. minutu, da bi asistenst kod drugog gola bio Džeko. Igrao se 66. minut.

Pored ovih, ekipa naših zapadnih suseda mogla je da postigne još nekoliko golova, a samo je Džeko propustio dve ili tri jako dobre prilike.

Naredni meč Bosna i Hercegovina igra protiv Ukrajine.

U grupi C Litvanija je pobedila Bugarsku, koja je na samom startu meča promašila penal. Nedugo zatim je Lasickas postigao gol za Litvaniju.

Despodov je doneo izjednačenje svom timu iz slobodnog udarca u nastavku susreta, ali je potom golove za Litvaniju postigao Černih.

Bugarska je ostala na pet bodova i na pretposlednjem mestu, a upravo je Litvanija, sa tri boda, jedina ekipa koja je iza njih. Grupu predvodi Italija sa 14 bodova, iza koje je Švajcarska sa osam bodova (i dva meča manje). 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво