Читај ми!

Španija prekinula niz Italijana i plasirala se u finale Lige nacija

Fudbaleri Španije savladali su na San Siru Italiju sa 2:1 u prvom polufinalnom meču Lige nacija Grupe A. Italijani, aktuelni prvac Evrope, poraženi su prvi put posle 37 utakmica. U drugom polufinalu u četvrtak od 20.45 igraju Belgija i Francuska.

"Furija" je bila bolji rival, u prvom delu igre sa dva gola praktično je rešila pitanje pobednika. Posao im je olakao Bonući koji je zaradio crveni karton. Drugo poluvreme donelo je veliku borbu, Španci su propustilli svoje šanse. Italija je uspela da postigne pogodak, ali nije imala snage za više.

Španija je bila od samog starta bolji rival. Napadali su, stvarali šanse, i realizovali. Italijani su tek na momente ličili na sebe. Tačnije protivnik im nije dozvolio da se razigraju.

Španija je povela u 18. minutu. Brza akcija po levoj strani, Ojarzabal je uputio fantastičan centaršut i pronašao Toresa koji prosleđuje loptu u mrežu.

Italijani su zaigrali nešto agresivnije nakon primljenog gola. Stvorili su nekoliko prilika, ali nije bilo realizacije.

U 42. minutu Bonući je zaradio drugi žuti karton i tako otežao posao Italijanima.

U prvoj minuti nadoknade, ponovo je kapitulirala odbrana Italije. Ponovo je Španija napala po desnoj strane i opet je Ojarzabal centaršutem pronašao Erana Toresa, koji ovog puta glavom šalje loptu u mrežu.

Drugo poluvreme donelo je nešto mirniji tempo igre. Španija je uglavnom držala loptu u svom posedu. Stvoreno je još nekoliko prilika, ali bez završnice. Italijani su pokušavali, ali svi njihovi naleti su odbijeni.

U 78. minutu Španija je imala da stavi tačku na meč. Ista situacija kao i kod golova, akcija po desnoj strani na suprotnoj je sam u šesnaestercu ostao Alonso, šutirao je sa šest-sedam metara, ali je golman Donaruma sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Kazna je uspedila pet minuta kasnije. U 83. Italija je uspela da smanji prednost Španaca. Nakon kornera za Špance odbrana je izbacila loptu. Kijeza je presekao dodavanje protivnika na svojo polovini, i povukao kontru, pratio ga je Pelegrini, kome Kijeza dodaje loptu i ovaj je plasira u mrežu.

Do kraja još nekoliko pokušaja Italijana, ali bez promene rezulta.

Španci će u finalu igrati sa pobednikom drugog polufinala u kome se sastaju Francuska i Belgija koji je na programu u četvrtak od 20.45. Finale i meč za treće mesto igraju se u nedelju.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво