Читај ми!

Račić i Veljković: Mi se pitamo protiv Luksemburga

Srpski fudbalski reprezentativci Miloš Veljković i Uroš Račić optimisti su pred duele protiv Luksemburga i Azerbejdžana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Fudbaleri Srbije 9. oktorba igraju protiv Luskemburga na gostovanju, a tri dana kasnije dočekuju Azerbejdžan u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Kao i uvek idemo na pobedu, kvalitetniji smo od Luksemburga, to smo pokazili i u prvom meču, sada treba to i da potvrdimo. Naravno, isti recept primenićemo i protiv Azerbejdžana", rekao je vezista Valensije Uroš Račić na konferenciji za medije.

"Osećamo pritisak, to je sve pozitivno, moramo da dobijemo prve dve utakmice, a protiv Portugala svakako idemo na pobedu. Ako budemo igrali kao protiv Irske, dominiraćemo i pobediti i Luksembrug i Azerbejdžan, dodao je Račić.

Defanzivcu Verdera Milošu Veljkoviću odgovara sistem igre koji forsira selektor Dragan Stojković Piksi.

"Selektor hoće da igramo ofanzivno, da imamo posed, odgovara mi takav sistem. Na meni je da dam sve od sebe, na svakom treningu i utakmici, a selektor određuje tim. Luksemburg je ofanzivna ekipa, ipak sve zavisi od nas, treba da se držimo dogovora i neće biti problema", rekao je Veljković.

Račić ističe da nije važno ko će igrati u startnoj postavi, a ko će meč početi na klupi.

"Srećan sam sto sam u reprezentaciji, sve gledam sa pozitivne strane, svejedno je da li sam u startnoj postavi ili na klupi. Svaki igrač ima pravu ulogu u ovoj reprezentaciji", rekao je Račić.

"U kvalifikacijama za prošlo Svetsko prvenstvo u Rusiji nisam puno igrao, ali svake kvalifikacije su teške, svaka reprezentacija ima određeni kvalitet, naročito u Evropi. Mislim da imamo puno kvaliteta u timu, samim tim i u defanzivi, zaključio je Veljković.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи