Читај ми!

Mitrović i Rajković: Fokus na Luksemburgu i Azerbejdžanu

"Od dolaska selektora Stojkovića igramo dobro, ofanzivno, mi se pitamo na terenu i nadam se da će tako biti i protiv Luksemburga i Azerbejdžana", rekao je napadač fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Najbolji strelac evropskih kvalifikacija za Mundijala sa sedam pogodaka dodao je da u ekipi ne razmišljaju o utakmici protiv Portugala, već da su u prvom planu dueli protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

Mitrović je na tri utakmice protiv Luksembruga postigao čak šest golova i smatra da serija može da se nastavi i na gostovanju ovoj selekciji.

"Najbitnije je da ekipa igra ofanzivno, stvara veliki broj šansi, a onda će doći i golovi. U Dablinu je nedostajalo malo sreće da se zabeleži pobeda, nadam se da ćemo je imati do kraja kvalifikacija" kaže napadač Fulama.

"Luksemburg je dobra ekipa, već su upisali dve pobede u ovim kvalifikacijama i ako se ne uđe u meč koncentrisano mogu da budu jako neprijatni. Mi svakog protivnika švatamo vrlo ozbiljno i to naši rezultati i pokazuju", rekao je najbolji strelac u istoriji reprezentacije".

Golman nacionalnog tima Predrag Rajković kaže da je video gol reprezentativca Luksemburga Olivijea Tila za Šerif protiv Reala u Madridu.

"Til je dobar igrač, dao je gol i našoj reprezentaciji i moramo da ih onemogućimo da dođu do dobre pozicije za šut. Protiv Luksemburga i Azerbejdžana ne očekujem puno posla, naša ekipa bi trebalo da kontroliše igru. Imamo kvalitet, to smo pokazali igrama u grupi i nadam se da će utakmica protiv Portugala odlučivati o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo. Mislim da sam u dobroj formi i nadam se da ćemo prvi put u ovim kvalifikacijama sačuvati našu mrežu", rekao je Rajković.

I Mitrović i Rajković prate igre Crvene zvezde i Partizana u Ligi Evrope i Ligi Konferencija i očekuju da će oba tima proći u narednu fazu.

Mitrović je optimistično poručio da veruje kako njegov nekadašnji tim može do finala, takođe zadovoljan je igrama Partizana u Superligi i kaže da je titula blizu ako zadrže trenutnu formu.

Srbija će 9. oktobra gostovati Luksemburgu (20.45), a tri dana kasnije dočekaće Azerbejdžan (20.45).

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво