Читај ми!

Novi klasik Gvardiole i Klopa – "Jirgen me učinio boljim trenerom"

U nedelju od 17.30 biće odigran derbi meč sedmog kola Premijer lige između Liverpula i Mančester sitija, što će biti novi klasik dvojice ponajboljih trenera današnjice – Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa. Gvardiola je u najavi okršaja izjavio da je upravo nemački kolega jedan od najzaslužnijih za njegove uspehe jer ga je učinio boljim trenerom.

"Otkad sam došao ovde, izuzev možda prve godine, Liverpul je uvek bio prisutan", rekao je Gvardiola.

"Timovi Jirgena Klopa su mi pomogli da budem bolji menadžer. On me je podigao na viši nivo – da razmišljam o tome, dokazujem se i budem bolji trener. To je razlog zbog kojeg sam i dalje u ovom poslu."

Španac je do sada izgubio osam utakmica od Klopa, što je najviše u njegovoj karijeri, a jedini put u prethodne četiri godine kada Siti nije bio šampion, titula je otišla u ruke "crvenih".

"U poslednje četiri godine, sve vreme smo obojica tu. Najveći kompliment jeste što su oba kluba u vrhu. Ali u Premijer ligi nisu samo dva ili tri tima, mnogo je onih koji mogu da se takmiče za titulu.

Prethodni susret na "Enfildu" pripao je kasnijim šampionima "građanima", koji su bili ubedljivi 4:1.

"Ovo je poseban meč svake godine. Morate biti na svom vrhuncu i, jedino tada, imate šanse. Moramo da igramo pravi fudbal da bismo imali priliku, ali ovo je 'Enfild'. Stvarno se radujemo susretu", istakao je Klop.

Nemac je dodao da se očekuje spektakl sa mnogo golova u derbiju engleskog šampionata.

"Oni su verovatno najbolja ekipa u Evropi u ovom trenutku. Prošlog vikenda su igrali sa Čelsijem i svi su pričali o tome koliko je Čelsi dobar, što je tačno, ali je Siti očigledno bio bolji tog dana. Moramo da pobedimo i postižemo golove, ali moramo i da se branimo na najvišem nivou kako bismo ostali u utakmici, kako bismo bili sigurno da će golovi koje postignemo napraviti razliku", zaključio je Klop.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво