Читај ми!

Deca uključena u rasistički skandal u Češkoj, britanski ambasador na razgovoru kod ministra

Ministar inostranih poslova Češke Jakub Kulhanek pozvao je na razgovor britanskog ambasadora zbog optužbi da je deo publike u Pragu, sastavljene od školaraca, na utakmici Sparte sa škotskim Glazgov Rendžersom, burno negodovao uvek kada je lopta bila kod igrača gostiju Glena Kamare.

"Dosta! Namerno raširene, odvratne uvrede na račun češke dece u medijima i na internetu ne pripadaju fudbalu, a još manje dobrim odnosima između dve zemlje", napisao je Kulhanek na Tviteru, preneo je Rojters.

Mališani su u Pragu, na meču drugog kola Lige Evrope, glasno zviždali i negodovali na svaki Kamarin kontakt sa loptom, što je, navodno, izavalo nezadovoljstvo nekih ljubitelje fudbala u Evropi.

Fudbalski klub Spartu UEFA je kaznila zbog rasističkih ispada njihovih pristalica kod kuće, na meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Monaka, pa su juče na stadion mogla samo deca do 14 godina starosti.

Fudbaler Glazgov Rendžersa Glen Kamara nije popularan u Češkoj nakon prošlosezonskog dvomeča Slavije i tima iz Škotske.

Tada je Kamara tvrdio da je ga je na rasnoj osnovi vređao igrač češkog kluba Ondrej Kudela, zbog čega je češki reprezentativac suspendovan na 10 utakmica pod okriljem Uefe, pa je propustio i letošnje prvenstvo Evrope.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво